Zaterdag 1B: Voorschoten’97 heeft geen kind aan sv Honselersdijk

Voorschoten’97 haalden vrij gemakkelijk de drie punten binnen tegen een matig optredend sv Honselersdijk. Trainer André Lourens, geen onbekende op sportpark Adegeest, zag zijn sv Honselersdijk met 3-0 onderuitgaan. Twee treffers vlak voor en eenmaal na de rust betekenden een 3-0 nederlaag voor de Westlandse ploeg.

Tekst: Ton Beije

In het eerste helft uur was er op sportpark Adegeest niet echt veel te beleven voor beide doelen bij het duel tussen Voorschoten’97 en sv Honselersdijk. Na dik een half uur de eerste echte kans voor de gastheren, maar Derk Reinders schoot de bal net naast. Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Drie minuten voor de pauze opende Voorschoten’97 de score door een treffer van Thom Wijnalda (foto): 1-0. sv Honselersdijk was nog maar nauwelijks bekomen van die tegenslag of ook de 2-0 lag al in het mandje. Op slag van rust bepaalde Benjamin Beumer de stand op 2-0.

Beheerst

Als het duel bij 2-0 nog niet was beslist, dan was dat in het tweede bedrijf na zeven minuten wel het geval. Mo Maatoug ging er namens de thuisploeg vandoor en schoof beheerst de 3-0 binnen. Vlak daarna werd het bijna 4-0, maar een schot van Derk Reinders verdween net naast het Westlandse doel. Voorschoten’97 was het eerste kwartier na de pauze duidelijk de bovenliggende partij. Het kreeg ook kansen genoeg om de voorsprong zelfs uit te breiden. Het was duidelijk dat de Adegeest-bewoners deze middag niet veel te duchten hadden van sv Honselersdijk. Het had in de blessuretijd eigenlijk nog 4-0 moeten worden, maar Voorschoten’97-spits Thom Wijnalda miste nog een strafschop.