Zaterdag 4e Divisie: FC ’s-Gravenzande eenvoudig langs Nieuwenhoorn

Na drie nederlagen op rij werd het voor FC ’s-Gravenzande tijd om weer eens de volle drie punten te pakken. Dat zou dan moeten gebeuren tegen Nieuwenhoorn, maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. Zij gaan in de derde periode met 15 punten aan kop voor het spelen van de nacompetitie, gevolgd door Capelle en Kloetinge met 13 punten. De uitwedstrijd ging met 3-1 verloren, mede omdat FC ’s-Gravenzande ruim een uur met tien man moest spelen na een rode kaart. Wie weet kan de thuisploeg weer eens voor een verrassing zorgen.

Tekst: Jan Hoogenraad         |       Foto’s: Pieter Vermeer

Verwacht werd dat Nieuwenhoorn alles uit de kast zou halen om de drie punten mee te nemen, maar het liep allemaal anders. Na een schot van Roy van Beek werd zijn inzet in de derde minuut tot hoekschop verwerkt. Hieruit was Twan van Meerten kansrijk, maar zijn schot strandde in de verdediging. In de negende minuut was het wel raak, een steekpass van Bram Sommeling kwam bij Roy van Beek, die doelman Mike van de Wijngaart kansloos liet: 1-0. Een minuut later stond de 2-0 al op het scorebord, op aangeven van Yuri Westhoff werkte Rick Boers de bal in het doel.

Wat toen volgde was een golf van aanvallen op het doel van Nieuwenhoorn, maar de thuisploeg verzuimde om de gastploeg op een grotere achterstand te zetten. Na een prima combinatie via Stefan Bruijn, Twan van Meerten kwam de bal bij Yuri Westhoff, maar hij schoot over. Ook een poging van Twan van Meerten bleef zonder succes en werd tot hoekschop verwerkt. Nadat Yuri Westhoff de bal recht in de handen van de doelman had geschoten, was ook Angelo Zwirs kansrijk, maar werd via de verdediging tot hoekschop verwerkt. Tegenvaller was het uitvallen met een blessure van Bram Sommeling, zijn vervanger was Roy Vermolen. Na een half uur spelen verzuimde Roy van Beek de stand verder op te voeren door de bal recht in de handen van doelman Mike van de Wijngaart te schieten. Nieuwenhoorn bakte er eigenlijk helemaal niets van, er waren wat mogelijkheden veelal uit enkele vrije trappen van Delano á Cohen, maar dat was het allemaal net niet, al moest doelman Edgar Leerdam vlak voor rust nog wel even in actie komen op een inzet van hem. Angelo Zwirs schoot de bal nog een keer recht in de handen van de Nieuwenhoorn-doelman, al had hij de hoek voor het uitzoeken. De 2-0 voorsprong bij rust was een zwakke afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld.

Ook in de tweede helft een veel beter FC ’s-Gravenzande en kreeg een aantal niet te missen kansen om de score verder op te voeren. Die was er voor Roy van Beek, hij kwam helemaal vrij voor doelman Mike van de Wijngaart, maar schoot de bal recht in zijn handen. Patrick Fonseca verzuimde kort na rust de bal binnen te tikken en werd door de verdediging van Nieuwenhoorn van de lijn weggewerkt, hieruit was Roy van Beek nog kansrijk, maar uiteindelijk pakte de Nieuwenhoorn-doelman de bal. Na nog een gemiste kans van Roy van Beek – hij schoot net over uit een vrije trap en Angelo Zwirs – gebeurde het aan de andere kant. Bij de eerste de beste uitval van Nieuwenhoorn in de tweede helft bracht in de zestigste minuut Melvin Winterberg de stand op 2-1. En toen werd het natuurlijk toch weer spannend: het zal toch niet gebeuren als je zelf zoveel kansen mist Nieuwenhoorn toch nog op gelijke hoogte komt? Maar zover kwam het niet, FC ’s-Gravenzande ging vrolijk verder met kansen missen. Op aangeven van Stefan Bruijn schoot Angelo Zwirs naast en een vrije kans voor Roy van Beek wist hij weer niet af te maken en schoot naast.

Ook Twan van Meerten kon de stand geen beter aanzicht geven en schoot op aangeven van Roy van Beek over. Invaller Frank Broos zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden en een schot van afstand van Stefan Bruijn ging maar rakelings over de lat. In de 85e minuut toch nog een kans voor Nieuwenhoorn, maar de vrije trap van Delano á Cohen werd door Edgar Leerdam tot hoekschop verwerkt waaruit Frank Molendijk de bal over de lat kopte. Drie minuten voor tijd kon Frank Broos nog een keer inschieten, maar de paal voorkwam een treffer. Maar dat doelpunt kwam er uiteindelijk toch nog. Nadat Joseph Goncalves in het strafschopgebied onderuit was gehaald door Roeland de Bruijne kon scheidsrechter Matthijs Jobse niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Wie anders dan Frank Broos nam deze en bracht kort voor tijd de eindstand op 3-1. Maar als FC ’s-Gravenzande niet zo slordig was omgegaan met de talrijke kansen, had deze wedstrijd zomaar in de dubbele cijfers kunnen en eigenlijk moeten eindigen. De verwachte tegenstand van Nieuwenhoorn bleek geheel ongegrond, het bakte er maar heel weinig van.

Positief te melden is ook het debuut van Zeger van Antwerpen, hij kwam in de 85e minuut in het veld voor de moegestreden Stefan Bruijn.