Tweede Divisie: Excelsior Maassluis houdt belangrijke punten in eigen huis

Excelsior Maassluis moest voor eigen aanhang uitkomen tegen nummer voorlaatst OFC en wist wat er te doen stond: winnen. De Tricolores voldeden aan die eis en pakten met een 3-1 overwinning drie heel belangrijke punten.

Tekst: Ton Beije

Excelsior Maassluis startte voortvarend en had al binnen vier minuten een mogelijkheid. Een hard schot van Redouan Omar Ouali werd echter gekeerd door OFC-doelman Ischa Bouwman. Halverwege het eerste bedrijf probeerde Omar Ouali het nogmaals, maar ging zijn inzet net naast het vijandelijke doel. Na ruim een half uur een derde poging van Redouan Omar Ouali. Van afstand trachtte hij doelman Ischa Bouwman te verschalken, maar de goalie van OFC greep goed in.

Vuisten

Hoewel in de laatste fase van de eerste helft de openingstreffer van de gastheren nabij leek, ging de rust in met een 0-0 stand. Vlak voor de doelwisseling probeerde Pieter Langedijk het nog eens, maar zijn schot belandde op de vuisten van Bouwman.

Rush

Na de thee kwam Excelsior Maassluis dan toch op de verdiende voorsprong. Binnen vijf minuten gaf het scorebord de 1-0 stand aan. Giovanni da Fonseca (foto) schoof na een lange rush de openingstreffer binnen. Na ruim een uur weer een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar het harde schot van Pieter Langedijk werd knap gepareerd door doelman Bouwman. Vlak daarna had Excelsior Maassluis pech bij een inzet van Devin Plank op de paal.

Blessuretijd

Met nog 21 minuten op de klok kwamen de gastheren op een 2-0 voorsprong. Weer was het Giovanni da Fonseca, die de Maassluisse aanhang liet juichen. Daarna was het nog niet gedaan met de kansen, maar Langedijk schoot – op aangeven van Muis – de bal voorlangs. In plaats van ruimer afstand te nemen leek OFC ineens terug te komen in de wedstrijd, toen Niels Springer twaalf minuten voor tijd doelman Tom Boks het nakijken gaf voor de 2-1. Terwijl de blessuretijd (vijf minuten in totaal) al was ingegaan, maakte Pieter Langedijk op aangeven van Dave van Delft aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te scoren.