Tweede Divisie: Scheveningen neemt punt mee bij De Treffers

Scheveningen dacht wellicht de volle buit mee te nemen uit Groesbeek bij De Treffers, zeker na de winst van Excelsior Maassluis, maar de thuisploeg kwam na rust alsnog langszij. En dat betekent, dat de ploeg van John Blok nog niet vrij van zorgen is.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen was na dertien minuten dicht bij een voorsprong, maar De Treffers-doelman Niels Kornelis redde prima op een schot van Lorenzo van Kleef. Twee minuten later kwam Scheveningen goed weg. Op aangeven van Gavin Vlijter schoot Coen Maertzdorf de bal echter naast het Scheveningse doel.

Na dik een half uur spelen liep de thuisploeg tegen een gele kaart aan. Mike de Niet draaide goed weg en in de achtervolging maakte Ricardo Ippel een overtreding en toonde arbiter Van Kommer resoluut de gele kaart aan de speler van De Treffers. Twee minuten later gingen de Scheveningse handen de lucht in. Na een hoekschop reageerde Gautam Kalpoe (foto) attent en tikte de 0-1 binnen.

Vuist

De Treffers wilde wellicht na rust het één en ander rechtzetten, maar kon in het eerste kwartier niet echt een vuist maken. Halverwege het tweede bedrijf werd Coen Maertzdorf bijna gevaarlijk na een voorzet van Rick Wouters, maar doelman Sven van der Maaten greep goed in. Met nog negentien minuten op de klok viel dan toch de gelijkmaker. Door een woud van benen verdween de bal na een schot van Willem den Dekker in het Haagse doel: 1-1. Bij Scheveningen maakte Jari de Jong plaats voor Maarten Rieder.

In de vijf minuten extra tijd moest De Treffers het met tien man doen. Alle wissels waren al gebruikt en Bryan Sirvania moest er met kramp vanaf. In de stand kwam echter geen wijziging meer: 1-1.