Zaterdag 2E: RKDEO geeft thuis voorsprong weg aan VFC

RKDEO was nog de laatste echte concurrent van FC Skillz. De Haagse ploeg pakte drie punten tegen Full Speed, maar RKDEO kwam thuis tegen VFC niet verder dan 2-2, na eerder in het duel een 2-0 voorsprong te hebben weggegeven.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO startte goed en had na vijf minuten pech, dat Olaf Kramer op de lat schoot. Drie minuten later was de openingstreffer voor de Nootdorpers wel een feit. Irian Boeschoten stuurde Youni de Bruin richting achterlijn, die op zijn beurt de bal teruglegde op Jazz Vermeer, die de 1-0 aantekende.

Bij een tegenstoot van VFC vloog de bal na een schot van Troy Salomons via de vuisten van doelman Huub Koning over het Nootdorpse doel. Na dik een half uur spelen weer een mogelijkheid voor de thuisploeg. Uit een hoekschop van Irian Boeschoten werd de bal bij de eerste paal doorgekopt waarna Fabian Pak bij de tweede paal net over kopte. Pal daarop zag Thomas Aangenendt de bal via de vingertoppen van VFC-doelman Max Verkade over gaan. Vlak voor rust mocht VFC – wegens hands van Olaf Kramer – recht voor het doel een vrije trap nemen. De inzet van Troy Salomons miste echter kracht om doelman Koning te verontrusten.

Nadat Jazz Vermeer vlak na rust een slap schot losliet, was hij enkele minuten later wel succesvol. Na een combinatie met Olaf Kramer schoot Vermeer namelijk vanaf de zestienmeterlijn knap binnen: 2-0. Nog geen minuut later had Tommy Simonis kunnen scoren, maar hij schoot tegen doelman Verkade op. In plaats van de voorsprong verder uit te bouwen, kwam pal daarop VFC terug in de wedstrijd. Daan Smith reageerde attent na een voorzet vanaf de rechterflank: 2-1.

Niet lang daarna moest RKDEO ook de gelijkmaker slikken. Na een klutsbal in het strafschopgebied zag Kelvin Betcke van VFC de bal langs doelman Koning in het Nootdorpse doel verdwijnen: 2-2. RKDEO wilde het er niet bij laten zitten en zocht het Vlaardingse doel op. Met name Olaf Kramer had geen succes bij zijn pogingen. Aan de andere kant moest ook doelman Huub Koning handelend optreden, onder meer bij een schot van Joep Pranger.

RKDEO bleef het proberen om alsnog de volle buit binnen te halen om dichtbij koploper FC Skillz in de buurt te blijven. Een voorzet van Hozan Hussaini leek gevaarlijk te worden, maar de bal was volgens de assistent-scheidsrechter al achter geweest. Vlak voor tijd had de VFC-goalie nog een redding in huis op een inzet van Olaf Kramer en dezelfde speler schoot nog een keer in de blessuretijd recht in handen van de Vlaardingse sluitpost. Het bleef dus bij 2-2.