Zaterdag 1B: HVV beter maar verliest onverdiend van Valken‘68

In een cruciaal duel heeft HVV geen kans gezien om zich enigszins veilig te spelen voor degradatie en voor een eventuele nacompetitie. Ondanks beter spel niet alleen in de eerste helft, maar ook zeker na rust, moest HVV toch accepteren dat Valken’68 in het tweede bedrijf genadeloos toesloeg en met een geflatteerde 2-4 overwinning huiswaarts kon gaan.

Tekst: John Carlier

De beginfase was even voor Valken’68, waarbij het in de eerste minuut al 0-1 had kunnen staan. Vanaf de aftrap zag Valken’68 kans, via een snelle combinatie, Sammy Zandbergen te bereiken en hem de mogelijkheid te bieden om de 0-1 op het scorebord te zetten. Alleen voor de keeper zag hij zijn schot echter net naast gaan.

HVV, niet geschrokken van deze situatie, nam direct daarna het initiatief waarbij het kans zag om twee corners achter elkaar te forceren, maar nog zonder resultaat. Zowel in de vierentwintigste als zevenentwintigste minuut kreeg Connor Coward de kans om te scoren. Bij de eerste mogelijkheid ging zijn schot net naast en bij de tweede werd zijn inzet door een verdediger nog net tot corner verwerkt.

Muur

Het was wachten op het openingsdoelpunt en in de vierendertigste minuut kreeg Jurriaan van Wijngaarden de kans daarvoor te zorgen, maar zijn schot stuitte af op een muur van verdedigers. Direct hierna een mogelijkheid voor Alex Burghouwt om te scoren, maar door een goede reactie van de keeper werd zijn schot gekeerd ook tot corner verwerkt.

Geheel onverwachts scoorde Valken’68 toch vanuit de counter. Het was Lars Wietsma, die de HVV-keeper het nakijken gaf: 0-1. Bij dit doelpunt bleef de assistent-scheidsrechter de vlag omhooghouden voor buitenspel en na overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt toch goedgekeurd.

Initiatief

Na dit doelpunt nam HVV toch weer het initiatief met daarbij drie mogelijkheden tot aan de rust. Een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied van Joppe Dekker belandde in de handen van de keeper en Quinten Jacobs had zeker de mogelijkheid om te scoren, maar zijn schot werd door de keeper nog net tot hoekschop getikt. Vlak voor het rustsignaal zag Jurriaan van Wijngaarden zijn schot weer in de handen van de keeper belanden. Een ruststand van 0-1 die niet echt als verdiend gezien mocht worden.

Wissels

HVV begon de tweede helft net zoals het in de eerste helft speelde en was zeker weer de betere ploeg. Ondanks dit feit kreeg Valken’68 in de drieënvijftigste minuut een corner maar zonder resultaat. Hierna was het toch weer HVV dat duidelijk liet zien geen genoegen te nemen met deze stand. Trainer André Wetzel wisselde en bracht Felipe Bello in het veld voor Storm de Kan. Direct na deze wissel maakte Quinten Jacobs de 1-1. Een doelpunt dat op een bijzondere wijze tot stand kwam.  Alex Burgouwt schoot eerst op de lat en de terugstuitende bal werd door Quinten Jacobs op de paal geschoten. Hierbij kwam de bal weer terug bij dezelfde speler en scoorde hij vervolgens de gelijkmaker.

Deze stand was van korte duur, want nog geen minuut later was het 1-2. Ook dit doelpunt kwam op een gelukkige wijze tot stand. Samet Arikan scoorde nadat Chris Volwater eerst op de paal had geschoten en vervolgens de bal voor de voeten kwam van Samet Arikan, die in de rebound wel raad wist met deze kans: 1-2.

Grimmig

Na deze stand wisselde Valken‘68 en bracht Lars Oudshoorn voor Thijs den Hollander in het veld. Ook HVV bracht twee verse krachten in. Na deze wissels kreeg de wedstrijd een grimmig karakter. Veel overtredingen, waarbij de scheidsrechter niet altijd consequent handelde.

Ondanks deze stand bleef HVV toch veel energie in de wedstrijd stoppen voor de gelijkmaker. Corners, vrije trappen, het wilde maar niet lukken. Het werd zelfs nog erger, want Valken’68 scoorde in de drieëntachtigste minuut zelfs 1-3. Het was invaller Joshua Cooper die de bal ontving vanuit een counter en alleen voor de keeper kwam en deze kansloos liet 1-3.

Ook na dit doelpunt gaf HVV het niet op. Door de druk die HVV op de verdediging van Valken’68 uitvoerde, was het moeilijk standhouden. Bij één van die aanvallen werd een hard ingeschoten bal met de hand door Jesper Slootweg gekeerd. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en Joppe Dekker (foto) wist daar wel raad mee. Keeper naar de verkeerde hoek en de stand was 2-3. Deze aansluitingstreffer en de aanvalsdrift van HVV gaf hoop om tot de gelijkmaker te komen. Wel werd dit bijna gerealiseerd door een vrije trap van Joppe Dekker, maar zijn schot ketste af op de muur.

Kruising

Op basis van de vele overtredingen en wissels in de tweede helft trok de scheidsrechter er acht minuten bij en in die extra tijd maakte Samet Arikan een prachtig doelpunt. Na een ingooi op de middenlijn ontving hij de bal in vrijstaande positie en kon alleen op de keeper afgaan en schoot de bal hoog in de kruising 2-4.

Met deze geflatteerde overwinning mag Valken’68 nog een klein beetje hopen op een periodetitel en doet HVV er goed aan de laatste twee wedstrijden te winnen om de nacompetitie te ontlopen.