Zaterdag 1B: Wippolder dendert door, VUC in grote problemen

Op een zonnig sportpark Pauwmolen pakte Wippolder wederom een overwinning. Ditmaal was VUC de ploeg, die zich gewonnen moest geven. Van de laatste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen en speelde de ploeg van trainer Mark Moen één keer gelijk.

Foto’s: Wouter Dill

Zeker in de beginfase was het VUC dat het betere van het spel had. Pas na een minuut of twintig herpakte de thuisploeg zich, speelde feller en begon meer duels te winnen. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af en de beste kansen waren er voor Daley Uythof namens Wippolder en Djamairo Rigters vlak voor rust namens VUC.

Kort daarvoor liet Jordy Krassenburg in de 31e minuut het scorebord op 1-0 zetten. De sterk spelende Ricardo van Heyst kwam op, zette een aantal spelers op het verkeerde been en kwam hiermee in het strafschopgebied. Na een combinatie met Uythof werd de bal teruggetrokken op Krassenburg. Zijn schot werd contra ingeschoten en verdween in de verre hoek achter doelman Rudy Lakwijk.

Na rust kon Wippolder direct de marge verdubbelen, maar Lorenzo Dijksman vond Lakwijk op zijn pad in de één-op-één-situatie. Hierna bepaalde VUC het spel. Tot aan het strafschopgebied zag het er goed uit, maar hierna verzuimden de pinguïns de trekker over te halen. Mede door de vele kilometers van middenvelders Tettero, Biemans en Luisman werd het gat elke keer gedicht en kon VUC niet doordringen.

VUC drong verder aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Vissers en Rigters kwamen een aantal keren gevaarlijk door en ook Jordy Brouwer kreeg enkele kansjes, maar de verdedigers Seffelaar , Van Heyst en Tarantino speelden een sterke wedstrijd en was er in combinatie met doelman De Jong geen doorkomen aan. Het was VUC dat ging voor de gelijkmaker, maar Wippolder dat aan de andere kant de 2-0 maakte. Silvano Tarantino zette na een onderschepping aanvoerder Daley Uythof weg in de diepte. Uythof was zijn tegenstander te slim af en kon alleen op stand-in doelman Lakwijk aflopen. Hij omspeelde de keeper, maar werd onderuit geveegd. Penalty en slechts een gele kaart voor de verder goed leidende scheidsrechter Jhamai. Uythof benutte in de 81e minuut zelf deze mogelijkheid en gooide hiermee de wedstrijd op slot. VUC probeerde nog wat maar gaf zich gewonnen.

Een slechte dag voor VUC in de onderste regionen. Een goede dag voor Wippolder, omdat concurrenten VELO en Die Haghe beide verloren. De Delftenaren stijgen met deze overwinning naar een tweede plek en behouden tevens de koppositie voor de derde periode.