Vrouwen 3e klasse: SEP walst over Zwaluwen heen, ook winst sv  Den Hoorn 

De bovenste vijf clubs op de ranglijst in 3e klasse D zaterdag konden alle de winst begroeten. SEP, FC ‘s- Gravenzande en Sportclub Monster boekten ruime zeges. Lyra ging maar net langs FC Rijnvogels 4. sv Den Hoorn was duidelijk beter dan DSVP 3. In 3E was Ariston’80 heer en meester in het duel met Nieuwerkerk.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse D (zat)

Zwaluwen Vlaardingen – SEP

In Vlaardingen was SEP de hele wedstrijd de bovenliggende partij en bracht het imposante doelsaldo op 120 treffers voor en maar 10 tegen. Het duel tegen Zwaluwen werd met 0-7 gewonnen. Annemijn Kreffer nam de eerste, derde en laatste treffer voor haar rekening. Anique de Groot zorgde voor de 0-2 en 0-5. De overige doelpunten werden een prooi voor Anita Perlot (0-4) en Lisa Overbeek (0-6).

sv Den Hoorn – DSVP

Op aangeven van Ashley Sintniklaas kon Melanie Willemsz Geeroms al vroeg de score openen voor sv Den Hoorn. Halverwege de eerste helft veroverde Nina van der Velden de bal en rondde zelf goed af: 2-0. In de tweede helft voerde Ashley Sintniklaas de score op naar 3-0. Na een tegentreffer van DSVP 3 gooide kort voor het eindsignaal Izara Dijkxhoorn het duel definitief op slot: 4-1.

FC Rijnvogels 4 – Lyra 1

De ploeg van trainer Denver Wittenaar had haar handen vol aan de vierde garnituur van FC Rijnvogels. In Katwijk kwam Lyra wel als overwinnaar uit de strijd: 1-2.

Concordia 1 – FC ’s-Gravenzande 1    

De Westlandse vrouwen waren een maatje te groot voor de thuisclub. FC ’s-Gravenzande speelde een prima wedstrijd en kreeg veel kansen. Bij rust hadden de bezoeksters al een 0-3 voorsprong. Bij het eindsignaal was de score opgelopen naar 1-7. Femke Sjoerdsma (foto) (3x), Anna Geskus (2x) en Vienna Warbout (2x) waren doeltreffend voor FC ’s-Gravenzande.

Sportclub Monster – Naaldwijk 

De burenstrijd werd duidelijk in het voordeel van de thuisclub beslist: 6-2. Sportclub Monster boekte haar twaalfde overwinning van het seizoen tegen de hekkensluiter. Namens Naaldwijk waren Naomi Lievaart en Carly van den Bos trefzeker.

Maasdijk 1 – Ariston’80 2           

Marina Dielen zorgde voor de 0-1 namens Ariston’80 2. Maasdijk herpakte zich en zette kort daarna de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft was het Maasdijk, dat een voorsprong kon pakken, maar bezorgden Susanne Halman en Willemijn Brouwer de bezoeksters uiteindelijk een 2-3 overwinning.

Lees verder