Vrouwen 2e klasse: Overtuigende zege voor RKAVV, Forum Sport onderuit

Op zaterdag pakte RKAVV een broodnodige zege op hekkensluiter FC Maense en vond weer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot. Forum Sport verloor van het sterke UVS. Die Haghe werd door DSVP aan de zegekar gebonden. RKDEO verloor een doelpuntrijk duel

2e klasse B (zat)

Die Haghe 1 – DSVP 1

Door een 0-2 overwinning op Die Haghe staat de club uit Pijnacker nog steeds op een tweede plaats. De afstand tot koploper Spirit bleef drie punten. Spirit versloeg ARC met 5-0. Die Haghe bezet de voorlaatste positie.

RKAVV 1 – FC Maense 1

RKAVV speelde een prima eerste helft tegen de Rotterdamse vrouwen en ging met een 3-0 voorsprong de rust in door treffers van Sylvia van Leeuwen, Lianne van Oosterwijk en opnieuw Van Leeuwen. Na de thee zetten de bezoeksters meer druk en kwamen terug tot 3-1. Kim Smulders en Lianne van Oosterwijk maakten daarna aan alle onzekerheid een einde voor de equipe van trainer Nikita van der Wijngaard: 5-1.

UVS 1 – Forum Sport 1

Bij de Voorburgers waren zes speelsters afwezig in verband met werk en blessures. Er stond voor beide teams niets meer op het spel. Forum Sport kwam opnieuw snel in een duel op achterstand. Na vijf minuten scoorden de Leidse vrouwen uit een corner. Forum Sport kreeg diverse kansen, maar Ginger Wouters en Roxy Vissers stonden niet op scherp. In de 35e minuut was het wel raak. Ginger Wouters kopte een voorzet van Sabine Kuilenburg tegendraads in. Na de thee zochten de bezoeksters steeds de aanval maar kwamen niet tot scoren. Uit twee counters vlak voor tijd scoorde UVS en werd de eindstand onnodig 3-1.

2e klasse E (zon)

Zaandijk 1 – RKDEO 1

Of RKDEO last had van de vroege verzameltijd of niet meer gewend was aan spelen in de zon, de Nootdorpse vrouwen waren niet wakker in de eerste helft. De thee werd bereikt met een 6-0 achterstand. Aan twee treffers ging een overtreding van de thuisploeg vooraf maar de arbiter keurde beide doelpunten goed. Na de pauze was RKDEO wat feller en meer gedreven. Larissa Zoutman (foto) (kopbal uit een corner), Jona Regales en Carolina Nepomuceno waren doeltreffend voor de bezoeksters die het duel met 8-3 verloren.