Zondag 3D: Ruime winst Voorschoten’97, SVH onderuit tegen Ouderkerk

Voorschoten’97 heeft nog steeds een kleine kans om zich veilig te spelen na de zege op Taurus. SVH staat ook nog in de gevarenzone en loopt nog steeds de kans rechtstreeks te degraderen. Het duel tegen Ouderkerk kon niet in winst worden omgezet.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Alex Pronk

SVH – Ouderkerk

In de dertiende minuut brak Ouderkerk-speler Thijs de Dood door aan de linkerkant en gaf de bal voor bij de achterlijn. Quinten Drupsteen kon de bal bij de tweede paal in het lege doel inschieten: 0-1. Tien minuten later belandde een voorzet van Durante Olsman op de lat. In de 27e minuut werd het wel 0-2. Een lange bal van Pepijn de Koning werd teruggekopt door De Dood. Daan van Unen kon vervolgens de bal van dichtbij inschieten.

Twee minuten na de hervatting was het duel beslist. Durante Olsman profiteerde van balverlies van SVH en deponeerde de bal in het doel. Een paar minuten later zag SVH-speler Mouhsine el Arnouki de bal over het doel heen gaan. SVH gaf de tegenstander te veel ruimte, waardoor Quinten Drupsteen de 0-4 kon aantekenen. Het slotakkoord was voor SVH. Rubens Oliveira schoot de bal uit een vrije trap van rechts in een keer over de doelman heen in de touwen: 1-4. Door de nederlaag moet SVH nog steeds vrezen voor rechtstreekse degradatie.

Taurus – Voorschoten’97

Voorschoten’97 liep in de eerste helft volledig over Taurus heen. De formatie van trainer Denis Luhulima ging aan de thee met een 0-6 voorsprong. Rob van den Berg, Roy Elligens (2x), Glenn Mulder, Bryan Hilders en Robin de Vries waren trefzeker voor de groengele formatie. Na een prima eerste helft volgde een matige tweede helft. Beide teams waren niet meer in staat om te scoren, waardoor de 0-6 ruststand ook de eindstand werd.