Zondag Derde Divisie: OSS’20-TOGB levert geen winnaar op

TOGB heeft de uitwedstrijd bij OSS’20 met 2-2 gelijkgespeeld. Vanaf de strafstopstip schoot Dean Zandbergen TOGB in de achtste minuut op 0-1. Voor de pauze was het vanuit een corner, dat OSS’20 langszij kwam via Joep van de Rande. TOGB kwam goed uit de kleedkamer. Uit een snelle aanval was het Twan Verdel die na voorbereidend werk van Michel van der Elst en op aangeven van Dean Zandbergen de 1-2 binnenschoot. Een slordigheid in de verdediging van TOGB gaf zes minuten voor tijd Hidde van Dijk de kans om de 2-2 achter Moreno Zwarteveld te schieten, waardoor de gastheren net als in de eerste wedstrijd vlak voor tijd een punt veiligstelden.

Tekst: Ron Fruining

De staf van Mark Schuur heeft het aan het eind van het seizoen niet gemakkelijk met een selectie die zo goed als fit is. Het teleurstellen van spelers is dan onvermijdelijk. Zo zaten vaste waarden Finn Ameling, Leroy Zwarteveld en Max le Fevre nu op de bank. TOGB begon op het gras in Oss overtuigend. De in het oranje acterende bijen waren dreigend en kregen binnen tien minuten een penalty. Dean Zandbergen (foto) gaf doelman Joep Hoefnagels geen kans en benutte de strafschop: 0-1. Het was de zeventiende competitietreffer voor de naar jong Sparta vertrekkende aanvaller.

Gelijk

TOGB probeerde door te drukken, maar was onvoldoende scherp voor het OSS’20-doel. Vijf minuten nadat TOGB op voorsprong was gekomen, strafte Joep van de Rande onnauwkeurig verdedigen van TOGB bij een OSS’20-corner af. Van de Rande schoot van dichtbij de bal in het dak van het TOGB-doel en de 1-1 was een feit. TOGB was beter voor de helftwissel, maar vergat één van de mogelijkheden om te zetten in een nieuwe voorsprong.

Zelfde verloop

De tweede helft verliep zoals vaker dit seizoen. TOGB dat met veel energie probeerde de tegenstander de wil op te leggen. Hierbij creëerde de brigade van Schuur ook nu weer voldoende kansen. Eén van de aanvallen leverde TOGB weer de voorsprong op. Na een balverovering op het middenveld, ging Michel van der Elst op links goed door, bezorgde de bal bij Dean Zandbergen die de opstormende Twan Verdel zag en aanspeelde. Verdel schoot de bal van dichtbij binnen: 1-2. Ook na de 1-2 kreeg TOGB genoeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar slaagde hier niet in. Net als in de heenwedstrijd, toen OSS’20 vlak voor tijd de 2-2 maakte, viel deze ook nu voor de gastheren. Slordig balverlies van TOGB achterin, gaf Hidde van Dijk de kans om OSS’20 naast TOGB te schieten. Van Dijk faalde niet en zette zijn ploeg naast TOGB: 2-2. De resterende minuten leverden geen treffers op, waardoor TOGB een punt over hield aan de uitbeurt bij OSS’20.

Komende zondag speelt TOGB voor eigen publiek de laatste thuiswedstrijd tegen Jos Watergraafsmeer, aftrap 14.00 uur. Op Hemelvaartsdag staat TOGB in de finale voor de Fiduscup tegen ASWH. De aftrap voor de ze finale is om 15.00 uur en wordt gespeeld op het terrein van Smitshoek.

 

 

Lees verder