Speelsters Oranje O15 in tweede duel onderuit tegen België

De Oranje-speelsters onder 15 zetten in een tweeluik tegen België de eerste stappen op het internationale toneel. Op een overtuigende zege op de Zuiderburen afgelopen donderdag volgde zondag bij JEKA in Bavel een 1-3 nederlaag. Een stand die al bij rust was bereikt.

Isra Redouani (foto), speelster van FC Skillz mocht in de basis van coach Maria van Kortenhof starten. Zij werd in de 53e minuut vervangen door Janey van der Meije (HFC EDO). Het Oranje-doelpunt, de 1-0 voorsprong, kwam van Ranneke Derks.

Acht minuten

Coach Maria van Kortenhof wilde uiteraard de volledige 22-koppige selectie aan het werk zien en had de basiself ten opzichte van donderdag op tien plaatsen gewijzigd. Na de 1-0 voorsprong voor Oranje, wisten de Zuiderburen halverwege de eerste helft in acht minuten het duel volledig om te draaien. Eerst profiteerde Clementine Reynebeau van balverlies achterin bij Nederland. Drie minuten later rondde spits Chloe Vanbellingen een snelle aanval beheerst af: 1-2. In de 32ste minuut werd het zelfs 1-3 door Flo Hermans.

Strafschop

Met nog ruim tien minuten op de klok kreeg Oranje een unieke kans op de aansluitingstreffer. Scheidsrechter Jody Salomon wees naar de stip en Touzani eiste de penalty op. Ze stuitte op keepster Van de Poel en ook de rebound was niet besteed aan de Nederlandse aanvaller. In de blessuretijd vond Touzani het net nog wel, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo bleef het 1-3