Nathan Aké enige regiogenoot in voorlopige selectie Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft voor de UEFA Nations League Finals een voorlopige selectie samengesteld van 32 spelers. Het Nederlands elftal komt in de halve finale van de Nations League uit tegen Kroatië. Dit duel staat woensdag 14 juni vanaf 20.45 uur in Stadion Feijenoord in Rotterdam op de agenda.

De andere halve finale – tussen Spanje en Italië – wordt een dag later in Enschede gespeeld. Ook in het FC Twente Stadion is de kick-off om 20.45 uur. Zondag 18 juni wordt in Rotterdam (20.45 uur) en Enschede (15.00 uur) om respectievelijk de eerste en derde plaats gespeeld.

Tot de voorlopige selectie van 32 spelers behoort Nathan Aké (foto) als enige uit onze regio. Maandag 29 mei beslist Koeman welke 23 spelers zich kunnen opmaken voor de Final Four van de Nations League.

Spelers uit de Nederlandse, Duitse en Engelse competities die vrij zijn van clubverplichtingen komen maandag 5 juni in Zeist bijeen voor een driedaagse trainingsstage. Zaterdag 10 juni verzamelt de Oranjeselectie in het spelershotel Woudschoten in Zeist.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder