Vrouwen 3D: Ook sv Den Hoorn kan SEP niet eerste nederlaag toebrengen

Het topduel bij de vrouwen in 3D tussen kampioen SEP en sv Den Hoorn, dat de tweede plaats bezet, eindigde in een overwinning voor de Delftse vrouwen. Voor beide teams was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. SEP won 21 van haar 22 duels. Alleen het uitduel bij FC ’s-Gravenzande eindigde in een gelijkspel.

In de negende minuut nam sv Den Hoorn verrassend de leiding in het duel. Nina van der Velden schoot een vrije trap achter de Delfste keepster. Nog voor de rust had SEP de achterstand in een voorsprong omgebogen. Annemijn Kreffer nam beide treffers voor haar rekening.

Spanning

Na de doelwisseling breidde SEP de voorsprong uit. Anique de Groot tekende voor de 3-1. sv Den Hoorn bracht de spanning in de wedstrijd terug. Uit een bal van Laura Kleine Deters scoorde Nina van der Velde haar tweede treffer van de avond. Nina de Letter bracht de ploeg van coach Gregory Dasburg (foto) definitief in veilige haven door de 4-2 voor haar rekening te nemen.