Vier ex-ADO Den Haag-spelers in voorlopige selectie Jong Oranje

De voorlopige selectie van Jong Oranje is bekend. Coach Erwin van de Looi heeft hiervoor 32 spelers geselecteerd. Vier van de geselecteerden speelden eerder in het shirt van ADO Den Haag, bij jeugd of in het eerste.

Het gaat om Joshua Zirkzee (foto) (Bologna FC), Crysencio Summerville (Leeds United FC), Milan van Ewijk (sc Heerenveen) en Denso Kasius (SK Rapid Wien).

Oranje begint op zondag 11 juni aan de voorbereiding op het EK 2023. De eerste EK-wedstrijd tegen België staat voor woensdag 21 juni om 18.00 uur op het programma. De definitieve selectie van 23 spelers wordt op maandag 29 mei bekendgemaakt.

Trainingskamp in Oostenrijk

Jong Oranje reist op maandag 12 juni af naar Oostenrijk. Hier belegt het team een trainingskamp in voorbereiding op het EK. Op woensdag 14 juni speelt Jong Oranje nog een laatste oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Japan. Deze wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld in de ERGO Arena in het Oostenrijkse Wiener Neustadt.

EK 2023

In juni 2022 plaatste Jong Oranje zich voor de tweede keer op rij voor het EK. Vervolgens werd er in de voorbereiding op het EK geoefend tegen België (1-2 winst), Roemenië (0-0), Noorwegen (3-0 winst) en Tsjechië (1-1). Op het EK treft Jong Oranje Portugal, België en Georgië.

De groepswedstrijden in poule A worden gespeeld in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Nederland begint het EK op woensdag 21 juni tegen België. Vervolgens speelt het team van Erwin van de Looi op zaterdag 24 juni tegen Portugal en de groepsfase wordt afgesloten tegen gastland Georgië op dinsdag 27 juni. De aftraptijd van alle drie de wedstrijden is 18.00 uur Nederlandse tijd.

Wedstrijdprogramma

Woensdag 14 juni, 14.30 uur, Nederland – Japan (Wiener Neustadt, Oostenrijk)
Woensdag 21 juni, 18.00 uur Nederland – België (EK) (Tblisi, Georgië)
Zaterdag 24 juni, 18.00 uur Portugal – Nederland (EK) (Tblisi, Georgië)
Dinsdag 27 juni 18.00 uur Nederland – Georgië  (Tblisi, Georgië)

EK 2023 in Georgië en Roemenië

Het toernooi wordt van 21 juni tot 8 juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden al automatisch gekwalificeerd waren. Net als Nederland zijn titelverdediger Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Portugal en Spanje door winst in hun kwalificatiegroep geplaatst voor het EK. Zwitserland werd als beste nummer twee, gemeten over alle negen kwalificatiegroepen, toegevoegd aan het deelnemersveld van het EK.

Israël, Kroatië, Tsjechië en Oekraïne waren de vier winnaars van de play-offs en brachten het totale deelnemersveld zo op zestien deelnemers. De groepsfase van het EK wordt gespeeld van 21 juni tot en met 28 juni. De kwartfinales zijn op 1 en 2 juli en de halve finales op 5 juli. De finale van het EK 2023 is op 8 juli in de Batumi Arena in Georgië.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder