Walking football-fanaten vliegen uit naar internationaal toernooi

Walking football is inmiddels heel populair. Veel clubs hebben inmiddels al zo’n afdeling. Zij komen wekelijks bij elkaar om – volgens bepaalde regels (o.a. niet hardlopen) – wat te trainen en een partijtje te voetballen. Diverse clubs verblijven nu met een team op het Spaanse eiland Mallorca.

Waling football-fanaten gaan dus nu ook internationaal. Zo zijn teams van onder meer DUNO en Vredenburch afgereisd naar het Spaanse vakantie-eiland om deel te nemen aan een groot toernooi in Palma de Mallorca en Santa Ponsa, waaraan 36 ploegen ‘all over the world’ aan deelnemen.

DUNO

Dinsdag is vanuit DUNO een groep van 32 walking footballers plus veertien gastspelers vertrokken richting Mallorca. DUNO kent inmiddels een groep van zo’n 42 walking footballers. En het spreekt vanzelf, het actieve deel op het veld is belangrijk, maar zeker ook de derde helft.

Vredenburch

Ook de Walking Footballers van Vredenburch, waar men in 2018 startte met deze groep, verblijven momenteel op Mallorca om deel te nemen aan het toernooi. Vandaag vertrekt een groep van zeventien spelers van Vredenburch. De club vond twee sponsors bereid om het team in nieuwe tenues en traingingspakken te steken. Vredenburch rekent op een mooie week op Mallorca, waarin plezier voorop zal staan met mogelijk nog een sportief succesje.

Vredenburch heeft wat walking football betreft al iets moois op de agenda staan. Op vrijdag 29 september houdt de club ’s middags een WF-toernooi met afsluitend een live-optreden van een geweldige band met vooral nummers uit de jaren 60/70/80.

 

Lees verder