Zaterdag 1B: VELO wint – met veel vertraging – van sv Den Hoorn

Op zaterdag 25 maart werd de wedstrijd VELO – sv Den Hoorn gestaakt en ruim zeven weken later eindelijk uitgespeeld. Onder leiding van scheidsrechter Takacs en zijn twee KNVB-assistenten stonden 21 spelers (VELO met elf en sv Den Hoorn met tien) klaar om de resterende twintig minuten sportief uit te spelen.

Tekst: Louis de Letter

Dankzij doelpunten van Ricky van Mierlo en Gino van de Water begon VELO met een 2-0 voorsprong. In twintig minuten kan er soms veel gebeuren, maar aanvallend zorgde sv Den Hoorn, behoudens een inzet naast het doel van Maurizio Marinacci, niet voor veel gevaarlijke situaties om de score te veranderen. VELO was aanvallend wel aanwezig en kon na vijf minuten de voorsprong verder uitbouwen. Na een voorassist van Mike Das speelde Ricky van Mierlo de bal naar Roderick Meinema (foto), die – alleen voor de sv Den Hoorn-doelman – niet faalde en de 3-0 liet noteren.

Doelpogingen

VELO creëerde in de resterende minuten nog meer doelpogingen, maar inzetten van Ricky van Mierlo, Joey Kouters, Irshan Jagbandhan en Roderick Meinema troffen geen doel. De drie punten kunnen nu eindelijk worden bijgeschreven, waardoor VELO klimt naar de derde plaats. sv Den Hoorn moet in de laatste twee wedstrijden nog aan de bak om definitief uit de gevarenzone te komen.

Voorschoten’97

Zaterdag gaat VELO, de nummer drie op de ranglijst, op bezoek bij Voorschoten’97, de nummer zes. De 7-1 thuiszege moet VELO vergeten, want in deze wedstrijd zal er een andere tegenstander staan, die niet alleen uit zal zijn op revanche, maar ook de drie punten zal willen bijschrijven.