FC Zoetermeer breidt staf eerste elftal uit

Het huidige seizoen is zeer spannend en de formatie van vertrekkend trainer Leroy Vaes doet volop mee voor een plek in de nacompetitie. Vaes wordt volgend seizoen hoofdtrainer van CVC Reeuwijk en is met zijn selectie met een geweldige eindspurt bezig, maar de afdeling voetbalzaken bij FC Zoetermeer is al weken bezig met het volgende seizoen. 

Deze week was de bijna voltallige staf aanwezig om de plannen van de nieuwe hoofdtrainer Martijn de Zoete aan te horen. ,,Altijd even wennen als je met nieuwe gezichten om je heen zit, maar Martijn trapte prima af door aan te geven dat hij niemand voorbij wil lopen, maar ook niets aan het toeval wil overlaten”, laat Peter Nauman namens Voetbalzaken weten.

Professionalisering

De afdeling Voetbalzaken heeft samen met Martijn de Zoete de stappen naar professionalisering vormgegeven door het uitbreiden van de staf. De voetballers op het veld moeten het uitvoeren, maar als de randvoorwaarden geoptimaliseerd zijn, geeft dat zoveel rust dat de spelers zich alleen maar hoeven te concentreren op het voetballen.

De huidige staf blijft actief binnen de zaterdaghoofdmacht. Mario Chow blijft aan als assistent-trainer. Chris Wareman is leider en krijgt gezelschap van Willem Hofman (woonachtig in Zoetermeer) en samen worden zij teammanager. Hofman zit al jaren in de voetballerij bij onder andere DSO, Haaglandia en Forum Sport. De laatste vier jaar heeft hij al nauw en positief samengewerkt met de nieuwe hoofdtrainer Martijn de Zoete. Dit heeft ertoe geleid dat Willem Hofman met De Zoete de overstap maakt van Forum Sport naar FC Zoetermeer. Materiaalman Jordy van Vliet is komend seizoen ook weer aanwezig om te zorgen dat de materialen 100% in orde zijn.

Fysiotherapeut

Wesley Gijsbers zal als fysiotherapeut en verzorger betrokken blijven bij de selectie van FC Zoetermeer. De pijntjes zullen voor het vijfde jaar op rij bestreden worden door Fysio Wesley. Niet alleen voor de zaterdagselectie is Gijsbers beschikbaar, maar ook voor alle FC Zoetermeer-spelers en speelsters is hij op trainingsavonden aanspreekbaar. Verder is Dick van Uffelen nieuw bij de staf. Hij zal de oefenwedstrijden regelen en ondersteunen waar nodig is. Assistent-scheidsrechter is en blijft Roland Pont. Een uitgebreide en gemotiveerde staf staat klaar voor het nieuwe seizoen en daar is de afdeling Voetbalzaken van FC Zoetermeer zeer content mee.

Bij de foto vlnr: Martijn de Zoete, Mario Chow, Dick van Uffelen, Willem Hofman, Chris Wareman en Wesley Gijsbers. Niet  op de fot: Jordy van Vliet en Roland Pont.

Lees verder