Warming-up zaterdag 4A/4C: Alleen winst telt voor BSC’68, DUNO op bezoek bij PGS/VOGEL

Als BSC’68 in 4A nog uitzicht wil houden op de titel zal het uitduel bij NSV’46 in winst moeten worden omgezet. In 4C is de strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie nog volledig open.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse A

De strijd om de eerste plaats speelt zich af tussen Zevenhoven en BSC’68. De club uit Benthuizen heeft een punt achterstand op de koploper. Zevenhoven neemt het op tegen middenmoter Roodenburg. Voor BSC’68 staat een pittige tegenstander op het programma. In Noorden wordt de strijd aangegaan met NSV’46.

4e klasse C

In 4C zijn de degradanten bekend, maar is de strijd om de degradatienacompetitie nog spannend. VCS en RAS lijken aan het kortste eind te moeten trekken, maar hebben nog een ontsnappingsmogelijkheid. RAS zal dan als eerste stap GDA, dat al geplaatst is voor promotienacompetitie, moeten verslaan. VCS heeft een meer eenvoudige opgave met laagvlieger Semper Altius als tegenstander. Bij winst kan VCS wellicht aansluiting vinden bij Quintus, sv Erasmus en ODB.

Veilige haven

ODB heeft vier punten voorsprong op VCS en kan zich in veilige haven spelen met een zege op sv Loosduinden. Voor sv Erasmus staat een lastiger duel op het programma. De ploeg van trainer Patrick Vink (foto) kan zich handhaven met een zege op kampioen PGS/VOGEL. Quintus krijgt het aan de stok met DUNO, dat nog in de race is voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. DUNO zal er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

Ook BMT en Vredenburch willen nog gaan voor promotie via de nacompetitie. Beide ploegen treffen elkaar in Den Haag. Voor HPSV en Quick Steps staat er niets meer op het spel. Beide teams zijn gedegradeerd. HPSV is gastheer in het duel.

Lees verder