Warming up zondag 3D: Onmogelijke opgave voor Voorschoten’97

Voorschoten’97 heeft een overwinning nodig om nog een kleine kans te hebben om de nacompetitie te ontlopen. Kampioen FC Abcoude is de tegenstander. Ook voor SVH is er nog veel spanning. Winst in het uitduel bij FC Aalsmeer zou de Haagse ploeg goed op weg helpen.

Tekst: Roland van der Linden

Voor Voorschoten’97 en SVH staat er nog veel op het spel in de strijd om de onderste plaatsen. Op Sportpark Adegeest heeft Voorschoten’97 nog één kans om de nacompetitie te ontlopen. Voor handhaving is een zege nodig op FC Abcoude, dat 21 van haar 22 duels winnend afsloot. Zelfs als Voorschoten’97 het loodzware duel winnend afsluit, is het nog afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen de twee overgebleven concurrenten AFC Quick 1890 en PVC. Als die twee ploegen gelijk tegen elkaar spelen, zal Voorschoten’97 zich via de nacompetitie moeten handhaven. Bij elk ander resultaat heeft Voorschoten’97 nog een kleine kans op handhaving.

Blij

SVH zou juist blij zijn met het bereiken van de nacompetitie. De ploeg van trainer Tom Hesselink (foto) heeft drie punten voorsprong op HWD, dat op een degradatieplaats staat met nog twee wedstrijden te spelen. Beide teams treffen een tegenstander uit het linker rijtje. SVH gaat op bezoek bij FC Aalsmeer en HWD neemt het op tegen Roda’46.

Taurus, dat al degradeerde naar de vierde klasse, zal het niet makkelijk krijgen tegen Amsvorde dat op de vijfde plaats staat.

Lees verder