Warming Up 4E: Seizoen MSV’71 zit erop, Maasdijk nog in race voor nacompetitie

MSV’71 deed vorige week slechte zaken door in eigen huis te verliezen tegen het laag geklasseerde de Egelantier Boys. Maasdijk kan zaterdag tegen VOB een stap richting nacompetitie zetten.

Tekst: Peter Petit

Hermes-DVS-MSV’71

MSV’71 heeft de theoretische kans op het bereiken van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse afgelopen zaterdag in eigen huis nog een stuk moeilijker gemaakt. Laagvlieger de Egelantier Boys bleek voor de hulptroepen van hoofdtrainer Paul van Loenen een te groot obstakel. Door deze nederlaag zit het seizoen er voor MSV’71 zo goed als zeker op. Alleen als kampioen Overmaas haar laatste twee wedstrijden verliest en MSV’71 wint van zowel Hermes-DVS als volgende week van Maasdijk, dan pakt de brigade van Van Loenen alsnog de derde periodetitel. Maar die kans is uiterst klein. Zeker als er zo gespeeld wordt zoals in de tweede helft van de laatste wedstrijd tegen de Egelantier Boys. Net als vorige week kan Van Loenen zaterdag geen beroep op een belangrijke speler, Brady van Stralendorff is nog herstellende van een gebroken middenhandsbeentje. Tegenstander Hermes-DVS uit Schiedam heeft de nacompetitie al bereikt, maar de plek op de eindranglijst, tweede, bepaalt hoe het speelschema eruit gaat zien.

Maasdijk – VOB

Het als derde in de reguliere competitie staande Maasdijk maakt nog kans op een plek in de nacompetitie voor deelname aan de play-offs. Het duel tegen VOB mag normaal gesproken geen probleem zijn voor de manschappen van hoofdtrainer Dennis van den Steen (foto), maar de Maasdijkers zijn gewaarschuwd. In de heenwedstrijd kwamen zij namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de ploeg uit Rotterdam-Overschie.

Lees verder