Warming-up zondag 1B: TAC’90 bindt strijd aan met hekkensluiter

Op Sportpark De Verlichting brengen de amateurs van FC Eindhoven een bezoek aan TAC’90. Voor de Haagse ploeg lijkt de titel inmiddels ver weg en moet de weg naar promotie lopen via de nacompetitie.

Tekst: Roland van der Linden

FC Eindhoven degradeerde afgelopen weekend uit de eerste klasse en kan vrijuit voetballen, maar of de spelers dat nog kunnen opbrengen is de vraag. Trainer Arie van der Padt (foto) over de tegenstander: ,,Ondanks dat zij onderaan staan hebben ze toch een paar goede spelers, die vooral voorin spelen. Afgelopen zondag stonden ze met 0-2 achter, maar kwamen toch terug tot 2-2, vlak voor tijd. We mogen het zeker niet onderschatten.”

Winnen

Ondanks dat de titel met vijf punten achterstand op Kruisland en Nemelaer niet meer haalbaar lijkt, gaat TAC’90 het duel in om te winnen. Van der Padt: ,,Je weet nooit hoe het loopt. We hopen in ieder geval op een verlies van Kruisland. Als wij zelf winnen komen we op twee punten van hen. We zouden dan in de laatste wedstrijd, tegen Kruisland, de tweede plaats over kunnen nemen. Dan zijn we de eerste ronde in de nacompetitie vrij.”

Veiligstellen

TAC’90 wil in ieder geval Best Vooruit voor blijven. Als de Hagenaars derde worden, startten ze de nacompetitie met een thuiswedstrijd. Het is dus van belang om het duel van zondag in winst om te zetten om de derde plaats veilig te stellen. TAC’90 gaat met een bijna volledige selectie het duel in. Een speler komt terug van een schorsing, maar er is ook weer een speler afwezig.

Van der Padt verwacht dat TAC’90 in het duel de bovenliggende partij zal zijn, maar waarschuwt voor onderschatting.

Lees verder