Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Vanaf nu alles op derde periode”

Quick blijft goed spelen en goed presteren. Vorige week werd ‘eervol’ verloren van kampioen ADO’20. Komende zondag strijden de Haantjes in Noord-Brabant tegen OJC Rosmalen dat ook nog kans maakt op het winnen van de derde periode. Winst verhoogt de kans op een mooi ‘toetje’ voor promotie.

Tekst: Pieter Donath

Niet eerder dit seizoen sprak trainer Paul van der Zwaan (foto) over periodetitels of de kans erop. Nu wel. Wellicht heeft dit te maken met het goede spel en de groei in volwassenheid van de jonge Haantjes. De ploeg speelde zich, na een uitstekende serie na de winterstop, tijdig veilig en heeft nu nog iets om voor te spelen. OJC Rosmalen heeft op de ranglist maar twee punten meer dan Quick, maar in de derde periode heeft het drie punten minder verzameld. Vorig week won OJC Rosmalen in Amsterdam met 0-1 van JOS Watergraafsmeer. Quick verloor met 1-2 van ADO’20, maar staat nog steeds op de tweede plaats in de stand van de derde periode. Deze plaats geeft recht op het spelen van nacompetitie voor promotie omdat koploper ADO’20 al gepromoveerd is.

ADO’20 was zondag een maatje te groot of zie jij dit anders?

,,We kunnen constateren dat we momenteel in goeden doen zijn. Afgelopen zondag werd dan wel verloren van ADO’20, maar ook in die wedstrijd hebben we redelijk goed gespeeld. Geen ernstige fouten gemaakt, tactisch de afspraken goed uitgevoerd en ook mentaal waren we sterk. We hebben gestreden. ADO’20 is echter toch duidelijk de terechte kampioen. Een uitstekende ploeg met veel kwaliteit en de juiste instelling om ook als kampioen vol te willen gaan. Complimenten en felicitaties dus voor ADO’20.”

Was je tevreden over het spel tegen Westlandia (zondag)?

,,Afgelopen dinsdag in de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup  tegen Westlandia, hebben we de lijn door kunnen trekken. We speelden fris, scherp en kwalitatief zowel tactisch als in de uitvoering gewoon goed. Zijn geen moment in de problemen geweest en scoorden zelf drie goede doelpunten. Dat gaf dus ook een goed gevoel. Dat goede gevoel is ook nodig in de komende twee wedstrijden.”

Vind je het prettig dat er tegen OJC Rosmalen nog iets op het spel staat voor beide ploegen?

,,Vanaf nu is alles gericht op het behalen van de derde periode. Dat kan ook niet anders, want OJC is een directie concurrent met drie punten achter ons. Zaak dus de wedstrijd goed te spelen, geconcentreerd te zijn en uit te gaan van onze kwaliteiten en speelwijze. Dan is het lekker om dat te doen met een lekker gevoel. OJC moet winnen dus ik verwacht een open wedstrijd met twee aanvallend ingestelde ploegen. We gaan zien wie dat het beste uitvoert.”

Lees verder