Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Verwacht zware middag”

Nog twee finales rest RKAVV op weg naar de titel en dus promotie. Na en hectische slotfase werd HBS met 3-2 verslagen. Komende zondag moet in Rotterdam gewonnen worden van VOC, want alleen dan is de echte finale tegen koploper Hoogeveen het ultieme slot van de competitie.

Tekst: Pieter Donath

Na de winst op HBS maken niet alleen RKAVV, maar ook Purmersteijn en Hoogeveen nog aanspraak op de titel. VOC speelde zich afgelopen zondag door een gelijkspel net niet veilig tegen rkvv Velsen. V.O.C. (Volharding Olympia Combinatie) speelt aan de Hazelaarweg in Rotterdam gelegen naast vliegveld Rotterdam The Hague Airport.

Maurizio Ceccucci (foto) zegt over de wedstrijd tegen VOC: ,,Na de zwaarbevochten overwinningen op Be Quick 1887 en HBS volgt nu een minimaal zo zware opgave. In een ongetwijfeld wat mindere ambiance is het wellicht nog lastiger om weer net zo gemotiveerd het veld op te komen. Ik hoop dat weer veel Leidschendammers het kleine stukje naar Rotterdam rijden om ons te steunen.” Verder geeft hij een nadere analyse van de wedstrijd tegen HBS, geeft aan hoe de wedstrijd tegen VOC wordt benaderd en steekt een hart onder de riem van de zwaar geblesseerde Asim Metin.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen HBS?

,,Ik vond het een verdiende overwinning. Natuurlijk besef ik wel dat wij door een eigen doelpunt en een (terechte) penalty aan de goals zijn gekomen, maar gezien het spelbeeld en de gecreëerde kansen was het een dik verdiende uitslag.”

Voor VOC staat er nog iets op het spel. Hoe benader jij deze wedstrijd?

,,Het moet heel raar lopen wil VOC nog op een PD-plek eindigen. Ik geloof daar niet in, maar dat wil niet zeggen dat VOC zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen zomaar even in gaat zonder de wil om te winnen. VOC is een goed voetballende ploeg die naar mijn mening iets te laag op de ranglijst staat. Het gaat een zware middag worden. Ik denk zelfs dat deze wedstrijd voor ons lastiger wordt dan de voorgaande wedstrijden. We moeten spelen om te winnen en dat doen we altijd.”

Hoe was de voorbereiding deze week en wie zijn niet inzetbaar?

,,Op Hemelvaartsdag hebben wij in de ochtend getraind en hebben met elkaar de kansen en bedreigingen door genomen zoals we eigenlijk altijd doen op de laatste training voorafgaand aan de wedstrijd. Helaas kampen wij met wat afwezigen, dat is in deze fase jammer, maar wij hebben de laatste weken een aantal jongens van het O23-team het heel goed zien doen. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat de afwezigen goed vervangen worden. Normaliter praten we niet over de afwezigen, maar in dit geval wil ik wel vermelden dat Asim Metin een zware blessure heeft opgelopen. Asim is niet alleen een belangrijke speler in ons team, maar ook een gouden gozer voor een team en trainer. Asim kennende zal hij mentaal sterk genoeg zijn om snel weer op het veld te staan. Wij hebben hem al heel veel sterkte gewenst, maar dat doe ik nu ook graag een keer via dit medium.”

Lees verder