Waring-up zaterdag 3C/3D: Oliveo kan titel pakken in cruciaal duel in Pijnacker

Bij Oliveo kan zaterdag de vlag in top als er gewonnen wordt van DSVP. Voor het Delftse DHL is het doek gevallen. Net als SEP degraderen zij naar de vierde klasse. Ariston’80 is nog in de strijd voor nacompetitie voor promotie. In 4D zou VDL zich nog kunnen redden.

Tekst: Hans Kulk

3e klasse C

Aanstaande zaterdag staat op sportpark De Groene Wijdte de ‘burenruzie’ tussen Oliveo en DSVP op het programma. Een ‘ruzie’ met een speciaal tintje. De Oliveanen van trainer Willem van der Smit (foto) kunnen namelijk opnieuw kampioen worden en voor de tweede maal op rij promoveren. Maar dan moet er wel gewonnen worden van DSVP. Een makkie zal het niet worden in Pijnacker, een feest ongetwijfeld wel.

Ariston’80 maakt nog kans om deel te nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Met duels tegen CVC Reeuwijk en DHL voor de boeg geen onmogelijke opgave voor de mannen van Martin de Graaf. De Delftenaren zijn hierbij wel afhankelijk van LMO, dat twee punten meer bezit. Voor de degradanten DHL en SEP nog twee duels om des keizers baard. DHL ontvangt dit weekend CKC, SEP gaat op bezoek bij VVOR.

3e klasse D

Het onmogelijke lijkt nog steeds mogelijk voor VDL. De ploeg van Henk Salari leek op sterven na dood en rijp voor degradatie naar de vierde klasse, maar Houdini heeft zich gemeld bij de Maassluissenaren. Ontsnappen aan directe degradatie is namelijk nog steeds een optie. Winst bij Meeuwenplaat, de nummer twee achter kampioen HBSS, komend weekend is daarbij cruciaal. Stunten Salari en consorten opnieuw?

Lees verder