Warming-up zaterdag 3B: Climax in onderste regionen nadert einde

In 3B is de strijd bovenin gestreden. sc Monster is kampioen en promoveert naar de tweede klasse. Onderin is het, net als in de eerste klasse B, meer dan spannend. De degradanten zijn al bekend, maar wie er nacompetitie gaat spelen is nog een raadsel.

Tekst: Hans Kulk

Drie clubs staan op dit moment onder de beruchte streep. Te Werve met 25 punten, Laakkwartier met 27 en sv Houtwijk met 29. Daarboven staan KMD (30), Schipluiden (31) en Naaldwijk (32). Er is dus nog van alles mogelijk. Met dien verstande dat sv Houtwijk aanstaande zaterdag haar laatste competitieduel speelt, op de laatste speeldag is de ploeg van Richard Douw (foto) namelijk vrij. Winnen van Verburch is dus cruciaal. Maar ook de Poeldijkers hebben nog belangen. Op sportpark Zonneveld is spanning derhalve verzekerd.

Veiligheid

Naaldwijk kan zich bij winst op degradant SV Zuid West DH definitief in veiligheid spelen. Ook in Wateringen een wedstrijd met heel grote belangen. KMD versus Schipluiden. De bezoekers zijn bij winst verzekerd van nog een jaar derde klasse, de gastheren bij een overwinning zo goed als.

Tombola

Als, als, als, een woord waar je eigenlijk niets aan hebt. Pas na de uitslagen van komend weekend is er meer duidelijk. Wat doet Laakkwartier bijvoorbeeld tegen MVV’27 nu trainer Roel Zandbergen per direct weg is bij de club? En hoe eindigt het duel tussen Te Werve en Duindorp SV? Welke clubs moeten volgend weekend het vege lijf nog zien te redden? Een tombola, anders kun je het niet noemen. Voor de volledigheid nog de laatste wedstrijd in het programma. LYRA speelt een thuisduel tegen sv Madestein, de nieuwe club van trainer John de Wit.

De stand na dit weekend (onderin) volgens mijn glazen bol:
6)   Naaldwijk      23-35 (+3)
7)   Schipluiden   23-32 (+1)
8)   KMD              23-31 (+1)
9)   Laakkwartier  23-30 (+3)
10) Houtwijk        24-29  (+0)
11) Te Werve        23-25  (+0)

De climax in 3B nadert haar einde!

Lees verder