Warming-up zaterdag 3A: Alle hens aan dek voor Stompwijk’92

Afgelopen weekend haakte Blauw Zwart definitief af voor de titel in 3A. De ploeg uit Wassenaar kreeg met 5-0 klop bij VVSB. Ook Stompwijk’92 verloor. Tegen aanstaand kampioen Nieuwkoop, zij veroverden deze week verrassend de districtsbeker, werd het 4-0. Alleen regioclub DWO, op bezoek bij Aarlanderveen, won: 0-3.

Tekst: Hans Kulk

Blauw Zwart kan zich nu al gaan voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Met een periodetitel op zak kan de ploeg van Alan Campfens (foto) de competitie relaxt uitspelen. Beginnend met een uitduel bij Sporting Leiden, dat de punten keihard nodig heeft.

DWO moet nog wel aan de bak om deel te kunnen nemen aan de nacompetitie. De club uit Zoetermeer wacht een thuisduel tegen rode lantaarndrager Van Nispen. Voor Stompwijk’92 is het alle hens aan dek. Er moet zaterdag sowieso gewonnen worden van directe concurrent SCW om op een langer verblijf in de derde klasse te mogen blijven hopen. Hierbij is ook het resultaat tussen Sporting Leiden en Blauw Zwart van cruciaal belang. De Stompwijkers hebben het helaas niet in eigen hand. Het degradatiespook is heel dichtbij.

Lees verder
Net binnen