Warming-up zaterdag 1B: DSO kan titel grijpen, volop spanning onderin

Het kampioenschap van DSO is aanstaande. Een gelijkspel tegen HVV is voldoende voor de titel én promotie naar de Vierde Divisie. Onderin is het reuzespannend. Veel ploegen zijn nog ‘in de race’ voor nacompetitie.

Tekst: Hans Kulk

Dat het Zoetermeerse DSO aanstaande zaterdag de titel gaat pakken is wel een zekerheidje. Zelf speelt de ploeg van Bert de Best (foto) een thuisduel tegen HVV. Een gelijkspel is voldoende, maar bij puntverlies van ‘concurrent’ Wippolder is zelfs een nederlaag niet erg tegen de ‘Kroonleeuwen’. Voor de bezoekers uit Den Haag zijn de punten daarentegen wél cruciaal, aangezien André Wetzel en consorten nu op een promotie-/degradatieplek staan in de eerste klasse B.

Oppassen

Met nog twee duels in het verschiet is het vanaf plek acht oppassen geblazen. sv Honselersdijk en sv Nootdorp hebben beide 32 punten, HVV 30, sv Den Hoorn 29, UVS 25 en VUC 23. DHC is al gedegradeerd. Voor de pinguïns, die komend weekend sv Nootdorp ontvangen, is degradatie zo goed als zeker. Alleen een wonder kan de ploeg van trainer Rob de Lange nog redden. Ook voor UVS is degradatie naar de tweede klasse nabij. Winst op Die Haghe biedt wellicht nog een uitweg, maar dan moeten zowel sv Den Hoorn, dat gaat op bezoek bij het ook nog niet veilige sv Honselersdijk, en HVV de resterende twee duels punten verspelen.

Tweede

Het Wippolder van Mark Moen staat inmiddels tweede in de rangschikking en wil die plek graag behouden. Er moet dan zaterdagmiddag wel van het sterke Valken’68, in Valkenburg, worden gewonnen. Geen gemakkelijke opgave voor de Delftenaren. Op sportpark Adegeest ontmoeten Voorschoten’97 en VELO elkaar terwijl Forum Sport gastheer is voor het inmiddels weer in opbouw zijnde DHC.

Lees verder