Finale, die nooit finale was!

TOGB heeft op het terrein van vv Smitshoek de finale van de Fidus Voetbal Rijnmond Cup met 5-0 van ASWH gewonnen. Voor de pauze was het Michel van der Elst en tweemaal Anthony Slierendrecht die TOGB op een comfortabele voorsprong zetten. Na de pauze voerde TOGB de score op tot 5-0. Via Merick Heintjes en Guus Steerneman liep de equipe van Mark Schuur eenvoudig weg naar de 5-0 eindstand.

Tekst: Ron Fruining

De supporters van TOGB steunden de TOGB-selectie met een muur van geel en zwarte rook. Een heerlijk schouwspel voor de teams op het veld en de in groten getale naar Barendrecht afgereisde TOGB-supporters.

Opponent

ASWH was met een groot deel van de O23 naar de finale gekomen. De ploeg moest deze keuze maken, omdat in de competitie gevochten moet worden voor de laatste kans voor lijfsbehoud in de Derde Divisie.

Geduld

TOGB was in het begin van de wedstrijd geduldig. ASWH probeerde TOGB te verrassen, maar slaagde er niet in om echt veel gevaar te stichten. Het was tweemaal gevaarlijk, maar de inzetten van de withemden werden door een ook nu weer uitstekend keepende Colin Kraaijbeek, onschadelijk gemaakt.

Aan de andere kant van het veld was het bij één van de eerste echte kansen van TOGB direct raak. Michel van der Elst scoorde fraai met het hoofd vanuit een corner. Hierna liet Anthony Slierendrecht het net bollen en stond bij rust een 2-0 voorsprong op het bord.

Gemakkelijk

In de tweede helft wisselde TOGB maximaal. Eerst mocht Anthony Slierendrecht, voordat hij gewisseld werd, de 3-0 binnenschieten. De invallers hadden met twee treffers ook een aandeel in het winnen van de Voetbal Rijnmond Cup. Eerst was het Merick Heintjes die de score naar 4-0 tilde. Via Guus Steerneman werd het ook nog 5-0.

Winnaar

Een duidelijke uitslag waarmee TOGB voor het eerst de Voetbal Rijnmond Cup mee naar Berkel en Rodenrijs mocht nemen. Eerder op de dag was de JO16-1 met 2-1 te sterk voor opponent Alexandria’66. Helaas was JO9-1 minder succesvol, want in de finale tegen gastheer Smitshoek gingen de talenten van de toekomst met 6-1 onderuit. TOGB heeft er weer twee mooie bekers bij en bovendien mocht TOGB een cheque voor een trainingskamp in ontvangst nemen als winnaar van de finale.

Komende zondag speelt TOGB haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen JOS Watergraafsmeer. De Amsterdamse formatie is nog niet veilig, terwijl TOGB vrijuit kan spelen.

 

Lees verder