Warming-up 3e Divisie (zo): TOGB kan laatste thuisduel vrijuit spelen

TOGB speelt in de voorlaatste speelronde van het seizoen 2023-2024, haar laatste thuiswedstrijd. Tegenstander is JOS Watergraafsmeer. De Amsterdamse formatie is nog niet veilig en zal op het Hoge Land voor de drie punten moeten gaan om de nacompetitie te ontlopen.

Tekst: Ron Fruining

TOGB kan voor eigen publiek vrijuit spelen. De selectie van Mark Schuur (foto) was op Hemelvaartsdag in de finale voor de Voetbal Rijnmond Cup, duidelijk een maat te groot voor ASWH: 5-0. Het was volgens Schuur een finale, die nooit een finale was. De oefenmeester doelde hiermee op de keuze die ASWH had gemaakt in verband met het belang in de competitie, waarin het team vecht voor lijfsbehoud in de Derde Divisie. ASWH trad hierdoor in de finale aan met een elftal dat voor een groot deel uit O23-spelers bestond.

Huldiging

Zondag zal TOGB, na afloop van het duel met JOS Watergraafsmeer, voor eigen publiek worden gehuldigd voor het winnen van de Voetbal Rijnmond Cup. Ook zullen de kampioenen uit de jeugd en de JO16-1, die ook de Voetbal Rijnmond Cup voor deze leeftijd categorie wonnen, in het zonnetje worden gezet. De equipe van Schuur zal met een overwinning de supporters die – waar de geelzwarten ook spelen er altijd bij zijn – willen bedanken voor de steun dit seizoen.

Afscheid

Schuur en zijn staf wilden nog niet loslaten hoe er komende zondag gespeeld zal gaan worden. Wel is duidelijk dat basisspelers Dean Zandbergen en Vincent Verbond voor de laatste maal in het geelzwart op eigen veld te bewonderen zullen zijn. Dean Zandbergen vertrekt naar Jong Sparta en Vincent Verbond heeft besloten te stoppen met voetballen. Ook Colin Kraaijbeek (Sparta AV), Sven Paternot (sv Den Hoorn), Vince Kohl (Xerxes DZB), Younes Assaih (club nog onbekend) en Marcello van Veen (Xerxes DZB) zullen volgend seizoen de kleuren van TOGB niet meer verdedigen.

Na afloop zal de derde helft muzikaal worden begeleid door De Zingende DJ.

Lees verder