Warming-up 4e Divisie (za): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande) ,,We willen goed afsluiten”

FC ’s-Gravenzande pakte vorig weekend een 3-1 winst op het hogergeplaatste Nieuwenhoorn. Een prima prestatie na het verlies een week eerder bij Zwaluwen. Zaterdag gaat FC ’s-Gravenzande op bezoek bij ODIN’59, dat maar een puntje meer heeft dan de Westlanders.

Tekst: Ton Beije

Assistent-trainer blikt op ons verzoek nog even terug op de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn, die dus met 3-1 werd gewonnen. ,,We waren afgelopen zaterdag aan de bal heel zorgvuldig en hadden veel goede loopacties van onze middenvelders achter de laatste lijn van Nieuwenhoorn wat er voor zorgde dat we meer dan twintig schoten op doel hadden. Dus de uitslag had nog wel wat hoger gemoeten. Verder stond het verdedigend goed en stond de restverdediging goed op de momenten dat we de bal wel kwijtraakten. Helaas wel een tegendoelpunt dat overigens ook het enige schot van Nieuwenhoorn op doel was. Maar al met al een goede wedstrijd, waar we weer op verder kunnen borduren.”

Fanatiek

En dat verder borduren kan dan zaterdag, uit tegen ODIN’59. Wat herinnert Jonk zich van het thuisduel? Hij: ,,We wonnen die wedstrijd met 3-2 in de slotfase, dat was een spannende, maar over de gehele wedstrijd een terechte uitslag. ODIN’59 kwam die wedstrijd twee keer goed terug en maakte het ons zeker niet gemakkelijk.” En wat verwacht hij nu, kan de ploeg het nog opbrengen? ,,Ik verwacht een open wedstrijd waarbij beide ploegen vol voor de winst zullen gaan. En om antwoord te geven op de vraag of wij het nog op kunnen brengen, dat weet ik wel zeker als ik zie hoe veel energie wij vorige week in de wedstrijd stopten en hoe fanatiek de trainingen worden beleefd, weet ik dat wel zeker! Wij willen het seizoen goed afsluiten, en daar horen nog twee overwinningen bij.”

Stijgen

Er staat voor FC ’s-Gravenzande niets meer op het spel, maar toch, de ploeg kan bij winst minimaal één plaats stijgen. Jonk: ,,Dat klopt, maar zoals ik vorige week al zei, we willen eruit halen wat erin zit  en dan zien we vanzelf op welke plek we eindigen.”

Jonk over afwezige spelers en of wellicht jeugdspelers een kans krijgen: ,,Bram is helaas afwezig, die viel vorige week geblesseerd uit. Verder gaat iedereen weer minuten maken. Er zitten wel twee jeugdspelers bij de wedstrijdselectie voor zaterdag, Tyler Mulder en Zeger van Antwerpen.”

 

Lees verder