Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Niet te vroeg juichen”

Scheveningen pikte vorig weekend op de zaterdagavond een punt mee bij De Treffers. Dat was knap, maar nog niet helemaal voldoende voor de zekerheid van een ticket voor de Tweede Divisie volgend seizoen. Zaterdag komt IJsselmeervogels op bezoek, dat helemaal nog niet zeker is van lijfsbehoud.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen-trainer John Blok (foto) is tevreden, als hij terugkijkt op het duel tegen De Treffers: ,,Ik denk dat we zaterdag een prima wedstrijd hebben gespeeld tegen een sterke tegenstander. Het was een open wedstrijd met aan beide kanten redelijk wat kansen en met de beste voor ons. Daar hadden we beter mee om moeten gaan en het verschil moeten maken. In de tweede helft hadden we het lastiger al hadden we bij een 0-1 stand een strafschop moeten hebben. Die overtuiging was er zaterdag al, maar na het terugzien van de beelden was het helemaal duidelijk. Dan moet je ook geluk hebben dat de scheidsrechter ‘m geeft zodat je een grote kans hebt om het verschil twee te maken. Helaas besliste de scheidsrechter anders en kwam De Treffers juist, uit wederom een spelhervatting, op gelijke hoogte. In de slotfase kon het nog beide kanten op met de grootse kans voor Julian Markvoort in de laatste minuut.”

Is het dan jammer dat de voorsprong is weggegeven, want bij winst was Scheveningen definitief veilig geweest. Blok: ,,Ik denk niet dat je tegen deze tegenstander kan spreken van een voorsprong weggeven. Die gasten hebben echt alles gegeven, maar De Treffers heeft ook gewoon veel (aanvallende) kwaliteit. Als je bij deze club een punt mee kan nemen, is dat uiteindelijk ook een prima resultaat.”

IJsselmeervogels

Zaterdag komt IJsselmeervogels op bezoek. Wat herinnert Blok zich van de uitwedstrijd. Het is toch wat dat zo’n voetbalbolwerk (met zo’n begroting), nog moet knokken voor een ticket voor de Tweede Divisie volgend seizoen. Blok: ,,Laat ik me alleen met Scheveningen bezighouden en niets zeggen over de prestaties van IJsselmeervogels. Het zegt in ieder geval ook iets over de sterkte van deze competitie. In de uitwedstrijd deden wij het uitstekend en maakten we goed gebruik van de ruimte die Vogels weggaf. Na de 1-3 gaf Vogels het eigenlijk op en liepen we uit naar een ruime 1-5.”

Dan het duel van zaterdag op Houtrust. Gaat IJsselmeervogels er nog vol voor of zullen ze zich gaan voorbereiden op de nacompetitie en geen al te veel risico’s meer nemen? ,,Het kan nog steeds voor IJsselmeervogels, al is die kans wel heel klein. Ik verwacht dan ook dat ze er nog gewoon voor gaan en proberen die laatste kans te grijpen”, aldus John Blok.

Trots

Scheveningen is dicht bij weer een knappe prestatie: volgend seizoen weer in de Tweede Divisie spelen. Blok: ,,Zoals ik al zei is het een ontzettend sterke competitie en mogen we inderdaad trots zijn als we het dit seizoen weer redden. Maar dat moeten we eerst nog bewerkstelligen, dus laten we niet te vroeg juichen.”

Eigen hand

Excelsior Maassluis ligt nog op de loer, speelt thuis tegen Jong Sparta, dat zal niet een al te lastige klus zijn voor de gastheren. Blok: ,,Je mag er toch vanuit gaan dat Sparta ook gewoon wil winnen. Bovendien staat Excelsior Maassluis op vier punten en hebben wij een veel beter doelsaldo. Het heeft ook totaal geen zin je daarmee bezig te houden. Wij hebben alleen invloed op onze eigen wedstrijd, dus moeten we alleen daarnaar kijken. We hebben alles in eigen hand.”

Sir Winston Cup

Veilig spelen en dan dinsdag op eigen veld de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tegen HBS. Winnen betekent een mooie finale in het vooruitzicht: de hoogste zaterdag club tegen de hoogste zondagclub van de regio. Blok: ,,Dat zou hartstikke leuk zijn, maar daar zijn we totaal nog niet mee bezig. Eerst IJsselmeervogels. Ten opzichte van vorige week komt Mehmet Aldogan weer bij de selectie, maar is nu Julian Markvoort Beke geblesseerd geraakt.”

Lees verder