Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Ons doel is nog steeds duidelijk”

Voor HBS is de titel in de Vierde Divisie uit zicht na het verlies van vorig weekend bij concurrent RKAVV. Maar HBS haalde eerder, ten koste van datzelfde RKAVV, al de eerste periodetitel binnen en is dus verzekerd van het competitietoetje met als inzet een plaats in de Derde Divisie.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya (foto) over dat 3-2 verlies bij RKAVV: ,,We wisten dat het erop of eronder zou zijn. İk denk dat we heel geduldig en gegroepeerd hebben gespeeld en bijzonder effectief waren tegen een goede tegenstander. İk denk dat de neutrale toeschouwer een enerverende wedstrijd heeft gezien, waarin wij gewoon de genadeklap moeten uitdelen door in de omschakeling veel scherper en zakelijker te zijn. En aan de andere kant zorgen dat je de wedstrijd op slot gooit. Je weet dat zij met voorzetten en individuele kwaliteiten altijd gevaarlijk kunnen worden en dat bleek maar weer. Voor de zoveelste keer verliezen we punten in de laatste minuten.”

HBS stond inderdaad op winst en geeft het alsnog uit handen. Kahya: ,,Een wedstrijd op slot gooien, over de streep trekken of hoe je het wilt noemen, vraagt ook om kwaliteiten die we dit seizoen tot op heden weinig tot niet hebben laten zien. Helaas…soms vraagt een wedstrijd om andere dingen, niet alleen goed kunnen voetballen of hard werken, want er is niemand die verzaakt of wat dan ook…”

Stemming

De stemming heeft er niet onder geleden deze week op de training. ,,De stemming is prima hoor, het doel staat er nog, alleen kunnen we er niet direct naartoe maar nog wel via een omweg. En we gaan ervoor”, aldus de HBS-trainer. ,,Wanneer de tegenstanders bekend worden, zal er meer duidelijkheid zijn, maar we hebben geen keuze en zullen moeten wachten.”

Heino

Zondag komt Heino op bezoek. Gaat Kahya al rekening houden met komende duels, met andere woorden spelers sparen? Hij: ,,We willen iedereen zo fris en fit mogelijk aan de start van de nacompetitie hebben en voor sommigen is dat met rust en anderen willen en moeten het liefst blijven doorspelen, we gaan daar een balans voor opmaken.”

Maar eerst dus zondag Heino voor eigen publiek. Kahya: ,,Een heel leuke club met een prima  spelopvatting. Ze doen mee om de derde periode. We wonnen daar in het begin van het seizoen en willen dat zondag weer herhalen. We hebben in principe alles op de training en kijken wie we selecteren voor deze wedstrijd.”

HV Toernooi

Dinsdag heeft HBS weer een interessante partij voordat later de nacompetitie start gaat. De halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup wacht tegen Tweede Divisionist Scheveningen. Winnen zou in de finale betekenen spelen tegen buurman Quick….! Kahya: ,,Tegen Scheveningen is inderdaad een prachtig affiche weer. Ook daarin zullen we ons op een goede manier willen presenteren en er een mooie wedstrijd van maken. Het is ook weer een goede mogelijkheid voor onze ploeg om zich tegen een tegenstander te meten en te kijken waar we staan. We zijn niet bezig met een eventuele finaleplaats, maar weten wel wie er dan staat te wachten…….”

 

 

Lees verder