ADO Den Haag voor laatste duel naar Jong AZ

ADO Den Haag sluit vanavond de toch teleurstellend verlopen voetbaljaargang 2022-2023 af met een uitwedstrijd tegen Jong AZ. Het is ook de laatste keer dat Dick Advocaat als technisch verantwoordelijke op de bank zit bij ADO Den Haag.

ADO Den Haag zou bij winst – en afhankelijk van de resultaten van Telstar en De Graafschap – nog twee plaatsen kunnen stijgen en in punten op gelijke hoogte kunnen komen met Jong AZ.

Niet alleen voor Dick Advocaat is het de laatste wedstrijd als coach. Diverse spelers zullen ook voor het laatst actief zijn in het ADO-shirt, waaronder waarschijnlijk ook captain Boy Kemper (foto). Hij had graag de honderd duels in de hoofdmacht van ADO Den Haag gehaald, maar blijft wellicht steken op 95.

Weinig vertrouwen

,,Om die honderd wedstrijden te halen hadden we dit seizoen de finale van de play-offs moeten bereiken. Dat is niet gelukt en dat vind ik jammer, want honderd wedstrijden voor een club als ADO was natuurlijk mooi geweest”, liet Kemper weten aan Omroep West. Kemper had wel willen blijven, maar de aanbieding die hij voor de winterstop had gekregen. Heeft hij afgewezen. ,,Ik vond dat daar weinig vertrouwen uit sprak. Ik heb toen aangegeven wat ik van dat voorstel vond. Daarna heb ik niks meer gehoord van ADO”, aldus de linkerverdediger tegen Omroep West. Hij laat nog weten dat er inmiddels wel contacten zijn met andere clubs.

Lees verder
Net binnen