Overzicht 4E: Tienklapper brengt Maasdijk aan rand nacompetitie

Kevin van den Berg was voor Maasdijk goed op dreef met maar liefst zeven treffers tegen VOB. De kans is groot dat de topscorer met zijn team in de nacompetitie afscheid neemt van het selectievoetbal.

Tekst: Peter Petit

Hermes DVS – MSV’71

Op deze voorlaatste competitiedag moest MSV’71 met 2-1 de meerdere erkennen in Hermes-DVS. Bij rust was de stand nog 0-1 voor de ploeg uit Maassluis door een doelpunt van Jasper van Veen. Voor de ploeg van hoofdtrainer Paul van Loenen zat de competitie er voorafgaand aan dit duel eigenlijk al op. De traditieclub uit Schiedam was er alles gelegen om de 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd te doen vergeten en dat is aardig gelukt. Voor Hermes-DVS is het van belang als tweede te eindigen op de ranglijst. In dat geval stroomt het pas in de tweede ronde van de nacompetitie in op 1 juni en is het de eerste ronde vrijgeloot.

Maasdijk-VOB

Een monsterscore voor de formatie van hoofdtrainer Dennis van der Steen (foto). Tegen VOB werd het maar liefst 10-0 en de doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld. Een hoofdrol was in dit duel weggelegd voor de 39-jarige Kevin van den Berg, die eerder heeft aangegeven na 21 jaar selectievoetbal aan het einde van dit seizoen de voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen. Kevin van den Berg en de zijnen kenden een vliegende start, al in de tweede minuut was het raak. Koud vijf minuten later scoorde Roy Bruinen de 2-0.

Hoofdpersonage

Na vijftien minuten speeltijd was het wederom Kevin van den Berg, de hoofdpersonage in dit treffen, die zijn tweede goal liet aantekenen: 3-0. Wederom Kevin van den Berg was in de 35e minuut verantwoordelijk voor de 4-0, zijn derde treffer en dus een echte hattrick. Van den Berg was niet te stoppen, in de 40e minuut bracht hij de stand tegen een tegenstander die inmiddels een speler met ‘rood’ van het veld af had zien gaan, op 5-0.

Afkoelingsperiode

Na een tweede rode kaart en een daaruit voortvloeiende afkoelingsperiode, was de tegenstander uit Rotterdam inmiddels gereduceerd tot negen spelers, maar daar had Kevin van den Berg, hij weer, geen boodschap aan, hij bleef maar doorgaan met doelpunten maken, ook nu weer, in de vijftigste minuut, stand 6-0. Zijn 150ste treffer in het shirt van Maasdijk 1! In minuut 69 kwam Maasdijk op 7-0, het wordt eentonig, maar weer luisterde de doelpuntenmaker naar de naam Kevin van den Berg. Daan Kaarsemaker voegde zich in minuut 78 toe aan het selecte rijtje Maasdijkse doelpuntenmakers: 8-0.

Tienklapper

‘Nu is het toch weer mijn beurt’, moest Kevin van den Berg vijf minuten voor het laatste fluitsignaal gedacht hebben, met als resultaat de 9-0 de zevende treffer in dit ongelijke duel van de Maasdijkse doelpuntenmachine. De tienklapper kwam uiteindelijk tot stand dankzij Jack Gardien. Met deze overwinning doet Maasdijk goede zaken in de strijd om de derde periodetitel. Overmaas staat nog aan de leiding, maar is al kampioen. Maasdijk staat tweede met één punt voorsprong op PPSC. De laatste competitiewedstrijd zal uiteindelijk uitsluitstel moeten geven over het al dan niet halen van de nacompetitie. Dat laatste duel is voor Maasdijk een heel bijzondere, namelijk de altijd beladen Waterwegderby tegen MSV’71.