Zaterdag 4D: ‘Sleeping giant’ Graaf Willem II VAC ontwaakt

Groot feest bij Graaf Willem II VAC, dat na 56 jaar weer eens een kampioenschap mag vieren. Onderaan de ranglijst deed SEV goede zaken, na de 2-3 uitoverwinning bij Ommoord staat het team van hoofdtrainer Kenneth Soechit nu op een veilige negende plek op de ranglijst.

Tekst: Peter Petit             |       Foto’s: Martine Epskamp (SportSnap.nl)

Graaf Willem II VAC – RVC Celeritas

Veel vuurwerk langs het veld, maar in deze kampioenswedstrijd van Graaf Willem II VAC helaas niet op het veld. Wel veel spanning in een matig duel, dat in 3-2 eindigde na een 2-1 voorsprong voor succestrainer Jan de Jong bij het ingaan van de rust.

Graaf Willem had de eerste periode na het beginsignaal van scheidsrechter Marcel Smit het heft volledig in handen, RVC Celeritas werd totaal weggespeeld. Het spel speelde zich alleen maar af op de helft van de bezoekers en een vroeg doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na een aantal gemiste kansen was het tenslotte Luuk Evenhuis die de score voor de thuisploeg opende: 1-0. Doelman Milco Vermeer, dit seizoen kampioen in het houden van de nul bij de Wassenaarders, had tot dan toe nog niets te doen gehad, maar dat veranderde in de twintigste minuut toen de naar DHC vertrekkende Dylan Durban een vrije trap succesvol afrondde en daarmee de stand gelijktrok. Laurens Bentvelzen zorgde ervoor dat zijn team toch nog met een voorsprong aan de thee kon gaan: 2-1.

De laatste weken blonk de oud-speler van Forum Sport niet bepaald uit in het maken van doelpunten, toch zijn specialisme, maar in belangrijke wedstrijden kun je als team deze vleugelspeler er best bij hebben, zo bewees hij in minuut 24. Joey Klijn binnenkort ook in Delft bij DHC aan het werk, bracht de partijen op gelijke hoogte. Voor Klijn tevens zijn laatste actie voor de Rijswijkers, niet veel later moest hij vroegtijdig met ‘rood’ het veld verlaten na het wegtrappen van de bal na een overtreding, waardoor hij zaterdag de laatste competitiewedstrijd dit seizoen van RVC Celeritas mist. Een onsportieve daad, wellicht uit frustratie na de 3-2 van matchwinner Tim Jellema, die zijn team naar het kampioenschap schoot. Scheidsrechter Smit liet vervolgens wel heel lang doorspelen, maar met veel kunst- en vliegwerk wisten ‘de graven’ stand te houden en kon het feest achter de duinen losbarsten. Wat vorig jaar net niet lukte, lukte dit seizoen wel, de door de 1100 leden liefdevol ‘sleeping giant’ genoemde vereniging, speelt komend seizoen in de derde klasse! Voor RVC Celeritas zit het seizoen er ook op, na deze nederlaag is nacompetitie, waar nog zo op werd gehoopt, niet meer haalbaar.

Zestienhoven – FC Zoetermeer

Een nuttige 2-4 overwinning voor FC Zoetermeer, na een 0-3 stand bij de theepauze. De bezoekers stonden binnen 38 seconden reeds op een 0-1 voorsprong. Het was goaltjesdief Roald Houterman die een lange uittrap van keeper Nordin Ypey keurig afrondde. De 0-2 kwam uit een voorzet van Jessy Vermeer die in het daaropvolgende duel met spits Houterman door een verdediger van Zestienhoven tot eigen doelpunt werd gepromoveerd. Bij de 0-3 wederom een belangrijke rol voor Houterman, die scoorde uit een corner van Dennis Wareman. Na de rust miste FC Zoetermeer een grote kans om nog verder afstand te nemen van de ploeg uit Zestienhoven, die op haar beurt wel twee keer raakschoten. Het was uiteindelijk Dennis Wareman die aan alle onzekerheid een einde maakte. Na een kopbal van Houterman, belangrijke man voor FC Zoetermeer in dit duel, kopte Wareman de eindstand naar 2-4.

KSD Marine – Haagse Hout

Een overtuigende 4-1 zege voor de thuisploeg tegen het al gedegradeerde Haagse Hout. In de eerste helft slechts één doelpunt van de voet van Roan van Baaren. Na rust kwamen de gasten uit Mariahoeve nog op gelijk hoogte, maar Michtell Pronk, Rinaldo Zwalve en Romano Charité bepaalden de eindstand op 4-1 in het voordeel van hoofdtrainer Henk Baggerman.

Ommoord – SEV

Een belangrijke zege, 2-3, voor de Leidschemdamse Kastelenring-bewoners. Fares Douadi (2x) en Reandrick de Jong waren de doelpuntenmakers namens SEV. Ondanks een rode kaart voor de gastheren werd het toch nog een spannende pot, want de Rotterdammers kwamen nog tot 2-3. Al met al suspense tot in de laatste minuut, maar net zoals de aardbeien met slagroom smaakten ook deze punten heerlijk.

(Klik HIER voor meer foto’s van Gr.W.II/VAC-RVC Celeritas op SportSnap.nl)