Zaterdag 4C: ODB en sv Erasmus spelen zich veilig na knappe zeges

In 4C was het doek al gevallen voor Quick Steps, Semper Altius en HPSV. Na de 25e speeldag weten ook VCS en RAS dat zij via de nacompetitie in de vierde klasse moeten proberen te blijven. sv Erasmus won van PGS/VOGEL en handhaafde zich. Dit gold ook voor ODB na de winst op sv Loosduinen.

Tekst: Roland van der Linden     |     Sandra Bol

sv Erasmus – PGS/VOGEL

Bij PGS/VOGEL leek de geest uit de fles na het behalen van het kampioenschap. sv Erasmus profiteerde dankbaar en stond binnen twintig minuten voor met 2-0 door doelpunten van Christopher Melfort en Danny Stakenburg. Vlak voor rust was Melfort opnieuw trefzeker en kwam de 3-0 op het scorebord. In de tweede helft herpakte PGS/VOGEL zich enigszins en kwam door treffers van Danny Plugge en Max de Bruin terug tot 3-2. In de laatste minuut stelde Mitchel Beijersbergen niet alleen de zege van sv Erasmus veilig, maar ook de plek in de vierde klasse.

ODB – sv Loosduinen

Ook ODB is zeker van lijfsbehoud na de overwinning op sv Loosduinen. De 2-1 eindstand was al bereikt bij de rust. Desley Zwiers kon het doel al in de zevende minuut vinden en schoot ODB naar een 1-0 voorsprong. Met een half uur op de klok kwam sv Loosduinen langszij. Uit een voorzet van Tom Vrieling werkte Tyrone Plas de bal over de doellijn. Vier minuten later was opnieuw Zwiers trefzeker en had ODB de leiding weer in handen. In de tweede helft werd niet meer gescoord. De 2-1 ruststand was ook de eindstand.

VCS – Semper Altius

Door de overwinningen van sv Erasmus en ODB was VCS kansloos voor rechtstreekse handhaving. Het duel met Semper Altius werd wel met 9-2 gewonnen, maar dat bleek achteraf alleen maar leuk voor de statistieken. VCS zal moeten proberen de huid te redden via de nacompetitie. Namens Semper Altius waren Roger van den Bosch en Daniël Vink doeltreffend.

HPSV – Quick Steps

In het sportieve duel tussen de twee degradanten trok Quick Steps aan het langste eind. Met een 3-4 overwinning werd de zesde zege van het seizoen binnengehaald. Bij een 3-3 stand miste HPSV-speler Ömer Simsek een strafschop, waarna Quick Steps de winnende treffer kon produceren. Voor de ‘politiemannen’ schoten Robbert van der Burg en Aldo Shehu (2x) met scherp.