Zaterdag 3B: Lyra haalt uit tegen sv Madestein, VDL nog steeds niet gedegradeerd

In 3D staat VDL op een degradatieplaats, maar kan door de winst op Meeuwenplaat  nog naar een nacompetitieplek klimmen. In 3B liet Lyra geen spaan heel van sv Madestein en konden ook KMD en Naaldwijk overwinningen bijschrijven.

Tekst: Roland van der Linden    |      Foto’s: Franca Dobbe & Hans Wüstefeld

3e klasse B

KMD – Schipluiden

KMD boekte een broodnodige zege op Schipluiden en stelde haar positie in de derde klasse veilig. Ook Schipluiden speelt ondanks de nederlaag komend seizoen op hetzelfde niveau. Al voor rust had KMD het duel beslist met een 3-0 voorsprong door treffers van Sam Haghighat (2x) en zijn broer Cyrus Haghighat. In de tweede helft waren ook Leandro Havinga en Arend Balijon trefzeker, waardoor de eindstand 5-0 werd. (Foto’s KMD-Schipluiden: Franca Dobbe)

Lyra – sv Madestein

Het duurde tot de 27e minuut voordat de doelpuntenmachine van Lyra op gang kwam, maar daarna was er geen houden aan. In de 27e minuut opende Marc den Toom de score namens de ploeg van trainer Pim van der Hoorn. Vlak voor rust scoorde Tom Kuyvenhoven twee keer en gingen de teams aan de thee met een 3-0 stand. Ook in de tweede helft bleven de treffers even uit. Na twintig minuten spelen nam Roy van der Sar de 4-0 voor zijn rekening. Daarna volgden in hoog tempo doelpunten van Julian du Chatenier (2x), Dyon Lemckert (2x), Thom Kuyvenhoven (2x) en Jonathan van der Schee. Dit leverde een 11-0 eindstand op. (Foto’s Lyra-sv Madestein: Hans Wüstefeld)

Naaldwijk – Zuid West DH

Op eigen veld kon Naaldwijk voor de rust geen afstand nemen van de Haagse degradant. In de tweede helft stelden de Westlanders orde op zaken. Na de 1-0 van Floris Groot zorgde Dennis de Groot vanuit de rebound voor een comfortabele 2-0 stand. Het slotakkoord was voor Randy van Schelt, die vanuit een hoekschop de bal in het doel kon werken: 3-0.

3e klasse D

Meeuwenplaat – VDL

VDL opende het uitduel bij Meeuwenplaat sterk met drie grote kansen. Het doel werd niet gevonden, maar Meeuwenplaat deed dat uit een hoekschop wel en kwam op 1-0. VDL bleef kansen krijgen en zag Kees Ketting op de paal schieten. Daarna was het wel raak. Tygo Suisse tekende voor de 1-1 en met die stand werd ook de rust bereikt. In de tweede helft kwam VDL op een 1-2 voorsprong. Senna Penning speelde Tygo Suisse aan, die weer doeltreffend was. In de slotfase besliste Senna Penning het duel definitief door de 1-3 te scoren. Penning werd even later vervangen door Ilkay Mermer, die meteen voor het slotakkoord zorgde: 1-4.

(Klik HIER voor meer foto’s van KMD-Schipluiden)