Zaterdag 3B: Te Werve, Laakkwartier en sv Houtwijk niet zeker van lijfsbehoud

Wisselende emoties bij de ploegen in 3B. Verburch en Duindorp sv bereikten de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Bij Te Werve, Laakkwartier en sv Houtwijk stonden de gezichten een stuk somberder. Deze teams gaan de strijd aan om hun plaats in derde klasse te behouden.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Maarten Knol (SportSnap.nl)

sv Houtwijk – Verburch

sv Houtwijk kwam al na tien minuten op achterstand tegen de Poeldijkers. Vince van der Knaap was scherp in de afwerking voor de bezoekers. Negen minuten later viel de 0-2 na een treffer van Tim Uytvlugt. De ploeg van trainer Richard Douw vocht zich terug in de wedstrijd. Na een benutte strafschop van Kadir Narsen en een treffer van Griffin Zandhuis was het voor het rustsignaal nog 2-2. In de tweede helft was Vince van der Knaap weer trefzeker en kwam Verburch weer op voorsprong. Het laatste woord was voor Enrico de Haas die voor de 3-3 eindstand zorgde.

Laakkwartier – MVV’27

Al na vijf minuten spelen nam MVV’27 een voorsprong op Laakkwartier en gaf deze tot aan de rust niet meer uit handen. In de tweede helft konden de Maaslanders nog twee treffers produceren. Laakkwartier, met interim-trainer Jack Schilperoort op de bank, kon daar niets tegenoverstellen. Cas van der Hoeven (2) en Dennis Louter waren verantwoordelijk voor de treffers van MVV’27: 0-3. Door de nederlaag is Laakkwartier zeker van een plek in de nacompetitie om te vechten voor lijfsbehoud.

Te Werve – Duindorp sv

Ook Duindorp sv had de bal al snel in het Rijswijkse doel liggen. Clay Hoekstra nam de 0-1 voor zijn rekening. Te Werve kreeg daarna de overhand, maar kon een aantal 100% kansen niet benutten. Na de rust lukte dit wel. Na een voorzet van links controleerde Danny Lourens de bal en schoot de 1-1 binnen. Te Werve moest winnen en ging voor de aanval. Zeven minuten na de gelijkmaker had Duindorp sv de winnende treffer te pakken. Benito Bodmann tekende voor de 1-2. Te Werve miste de power om de stand nog een beter aanzien te geven. De ploeg van trainer Martin Abbenhuis veroverde de tweede periodetitel door deze zege.

(Klik HIER voor meer foto’s van Laakkwartier-MVV’27)