Zaterdag 3A: Monsterzege Blauw-Zwart, DWO nog steeds op koers nacompetitie

In Leiden schoof Blauw-Zwart eenvoudig laagvlieger Sporting Leiden aan de kant. Ook DWO had een eenvoudige middag tegen Van Nispen. Stompwijk’92 had op meer gehoopt, maar hield maar een punt over aan het duel met SCW.

Sporting Leiden – Blauw Zwart

In de eerste helft ging Blauw-Zwart te veel mee in het spel van de tegenstander, maar ging wel met een 1-2 voorsprong de rust in. Bastiaan Hendriksen scoorde eerst uit een strafschop en zorgde daarna met een kopbal ook voor de tweede Wassenaarse treffer. In de tweede helft speelde Blauw-Zwart gedisciplineerd en sterk en kon de stand opvoeren naar 1-7. Bastiaan Hendriksen was opnieuw twee keer trefzeker en ook Illias Assabahn (foto) (2x) en Bram Smit konden het net vinden.

DWO – Van Nispen

De Zoetermeerse formatie van trainer Dennis Olman heeft het vizier nog steeds gericht op het bereiken van de nacompetitie na een 5-1 overwinning op rode lantaarndrager Van Nispen. Bij rust leidde DWO al met 3-1 door treffers van Daniël van Hek, Mike Misset en Calvin Urgert. Na de thee voerde Mike Misset met twee goals de score op naar 5-1. De score had hoger kunnen uitvallen, maar DWO was niet scherp in de afwerking bij de vele kansen.

Stompwijk’92 – SCW

De thuisploeg deed wat het in de openingsfase van het belangrijke duel met SCW moest doen en dat was scoren. In de achtste minuut tekende Nick Ammerlaan voor de 1-0. De bezoekers namen de controle over, maar konden de vele kansen niet benutten. Na de doelwisseling kreeg Stompwijk’92 twee goede kansen, voordat SCW in de 61e minuut de gelijkmaker in de touwen werkte. De 1-1 werd ook de eindstand, waardoor Stompwijk’92 nog steeds op een degradatieplek staat met een punt achterstand op Sporting Leiden.