Zaterdag 2E: Concordia gemakkelijke prooi voor gretig SVC’08

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje ontmoetten op het Oostersportpark twee ploegen elkaar die het er in de derde periode flink bij hebben laten liggen. Concordia wist geen wedstrijd te winnen en SVC’08 slechts twee tegen de degradanten Full Speed en HMSH. Voor de thuisploeg was het echter wel zaak om zich te herpakken en zo op een goede manier aan de nacompetitie te kunnen beginnen, want SVC’08, dat het seizoen zeer voortvarend begon, heeft tenslotte een periodekampioenschap op zak.

Tekst: Jaap Lolkema      |     Foto’s: Perry Biemans (SportSnap.nl)

SVC’08 pakte de zaken vanaf het beginsignaal goed op. Het ging de duels fel aan en liet Concordia geen moment in de wedstrijd komen. Op het middenveld met Jerry Plat, Nathan Martina en Fabian Toet werd er kort op de man en fel op de bal gespeeld. Concordia kwam dan ook nauwelijks van eigen helft en het was wachten op de openingstreffer. Deze kwam in de achtste minuut tot stond zoals dit seizoen al vaker is gebeurd. Een indraaiende corner van Thomas Hughes bij de eerste paal, die door de inkomende Patrick Bos werd ingekopt: 1-0.

Zes minuten later eenzelfde soort situatie. Vanaf rechts gooide Sherdinant Michel een inworp het strafschopgebied in waar opnieuw Patrick Bos inkopte, voordat de bal in de wachtende handen van keeper Poya Melki Seifer kon vallen: 2-0.

Concordia lag zo na een kwartier al op de rug en SVC’08 had na die fase de mogelijkheden om de score flink op te laten lopen. Na twintig minuten een afgemeten voorzet op het hoofd van de geheel vrijgekomen Norvin Mercera had er wel in gemogen. Al moet gezegd worden dat de Concordia-doelman met een schitterende reflex redde. SVC’08 hield druk er wel op, zodat Concordia geen moment gevaarlijk werd, maar die derde goal die in zo’n fase noodzakelijk is kwam niet. Vlak voor rust kwam Norvin Mercera een teenlengte te kort om aan alle eventuele aspiraties van Concordia voor de tweede helft een eind te maken.

Nacompetitie

Zo hebben de toeschouwers kunnen genieten van een leuke eerste helft die echter gevolgd werd door een veel mindere tweede. Bij SVC’08 was de felheid, die het zeker in het begin van de wedstrijd had, verdwenen en daarmee verdween dan ook dat extraatje wat de ploeg nodig heeft om een bevredigend niveau te halen. Zo ging de wedstrijd dan ook uit als een nachtkaars. SVC’08 won verdiend en mag zich met de uitwedstrijd tegen Wilhelmus nog op het programma gaan opmaken voor de nacompetitie.

Concordia degradeert door de nederlaag en de winst van Wilhelmus op Vitesse Delft naar de derde klasse.

(Klik HIER voor meer foto’s van SVC’08-Concordia)