Zaterdag 2E: Duel tussen Full Speed en RKDEO duurt slechts elf minuten!

Het was een zonnige zaterdagmiddag op sportpark Kerkpolder in Delft, waar Full Speed en RKDEO met elkaar de strijd aangingen. Het duel zou niet lang duren, slechts elf minuten. Het restant is alweer door de KNVB vastgesteld voor dinsdagavond aanstaande, aanvang 20.00 uur.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO kwam al na een minuut spelen aan de leiding. En daar begon de ‘ellende’ in feite al. Olaf Kramer van RKDEO ging, randje buitenspel, door op een steekpass. Assistent-scheidsrechter Thomas de Vos van Full Speed stond met de vlag omhoog om aan te geven dat het buitenspel was. Scheidsrechter Stanley van Lith liet echter doorspelen, waarna Kramer de bal breed legde op Sven van Noppen, die de 0-1 op het bord zette. Aan Full Speed-kant probeerde men binnen het veld, maar ook vanaf de bank de scheidsrechter op andere gedachten te brengen, maar Van Lith weigerde richting zijn assistent te gaan en liet vervolgens aftrappen.

Full Speed was in de negende minuut dicht bij de gelijkmaker, maar Inayat Wiegeraad kopte de bal voorlangs. Twee minuten later gaf RKDEO-speler Tomas Prieto een steekpass op Irian Boeschoten, die de buitenspelval omzeilde, maar assistent-scheidsrechter De Vos stak wederom de vlag omhoog omdat er naar zijn mening weer sprake was van buitenspel. Wederom liet Van Lith doorspelen, maar Boeschoten schoot de bal op de buitenkant van de paal.

Scheidsrechter Van Lith ging nu wel naar zijn assistent De Vos. Na een korte discussie gooide De Vos zijn vlag op de grond en staakte scheidsrechter Van Lith de wedstrijd. Als reden van het staken gaf Van Lith vervolgens op het wedstrijdformulier aan ‘gestaakt wegens niet hervatten van de wedstrijd van het thuiselftal’ en verliet na gebruik te hebben gemaakt van de douche het sportpark.