Zaterdag 1B: Forum Sport boekt eenvoudige winst op DHC

Het was afgelopen zaterdag niet zozeer de vraag of Forum Sport zou winnen van DHC, maar meer met hoeveel doelpunten verschil. En dat is pijnlijk voor DHC. Een club met zo’n roemruchte historie

Tekst: Jean Nederlof      |     Foto’s: Eva Swüste

Respect dat de staf en selectie van DHC dit hele seizoen hebben volgemaakt met als beloning slechts één punt en een doelsaldo bij aanvang van het duel van -154.

Voor Forum Sport stond er eigenlijk niets meer op het spel. Het elftal van trainer Bas Steffens had zich al veilig gespeeld maar kon na de nederlaag tegen sv Den Hoorn vorige week niet meer hopen op een periodeprijs. Volgens één van de rekenmeesters van Forum Sport is er nog steeds een theoretische kans, maar de beste man is een geboren optimist.

De wedstrijd was eenzijdig. Onder heerlijke weersomstandigheden gingen de spelers van Forum Sport voor veel doelpunten en de spelers van DHC probeerden dat te verhinderen. Toen Forum Sport-spits Luuk Goedbloed al na 27 seconden de bal achter de DHC-doelman Kaan Emre Kocak had liggen, beloofde dat niet veel goeds voor de Delftenaren. Het viel voor hen gelukkig mee. Pas in de 41e minuut maakte Sven Koppenol de 2-0 na keurig koppend aangeven van Storm Kranendonk. Een paar minuten later de 3-0, gescoord door Timo Ploemen.

Na rust waren het Luuk Goedbloed en Sven Koppenol die beiden hun tweede treffer van de middag maakten. Jacco Scholten schoot vlak voor tijd twee keer van een meter of twintig het zesde en zevende doelpunt binnen. Een verdiende overwinning voor Forum Sport met sportief voetbal. De goed fluitende arbiter Michael Lindhout hoefde geen één keer een kaart te tonen.

Aanstaande zaterdag gaat Forum Sport op bezoek bij HVV voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. DHC ontvangt aan de Brasserskade het Westlandse sv Honselersdijk.