Zaterdag 1B: Wippolder laat eerste kans op play-offs liggen

Op deze zonnige zaterdag gaf nummer twee Wippolder niet thuis tegen subtopper Valken’68. In een vermakelijk duel werd er hard gewerkt, slordig gevoetbald, waren de kansen schaars en viel er slechts één doelpunt.

De eerste helft konden slechts drie kansjes genoteerd worden voor beide ploegen. Beide doelmannen hielden hun doel schoon en zo konden de ploegen met 0-0 aan de thee.

Na rust werd het opgekomen publiek iets meer vermaakt. Het spel golfde op en neer, maar de eindpass en voorzetten waren slordig aan beide kanten. Zowel Valken’68 als Wippolder speelde voor de volle buit en daardoor vielen er ruimten. Wippolder wilde direct de derde periodetitel binnenhalen en Valken’68 vocht voor de laatste kans om nog aanspraak te maken op die derde periode. In de 65e minuut kon de thuisploeg juichen. Samet Sarikan kwam over links goed door en schoot hard in de verre hoek binnen: 1-0

Dichtbij

Wippolder probeerde van alles, maar strandde op de verdediging van de thuisploeg. Met de wissels Berto en Domenico de Vree en Marco van Trier probeerde trainer Mark Moen (foto) aanvallend de krachten te versterken. Dit lukte echter pas vanaf de laatste tien minuten echt goed. Zo’n vier keer waren de bezoekers er dichtbij, maar redde de keeper goed, viel de bal voor het doel net niet goed genoeg en ging een vrije trap van Van Trier rakelings over.

Valken’68 hoopt met deze overwinning alsnog een kans te maken en Wippolder zal volgende week alles uit de kast moeten halen tegen kampioen DSO om alsnog de derde periodetitel binnen te slepen.