Zaterdag 1B: Voorschoten’97 laat VELO struikelen

Op Sportpark Adegeest leverde het spannende duel tussen Voorschoten’97 en VELO een overwinning op voor de thuisclub. Voor Voorschoten’97 lijkt het halen van de nacompetitie ondanks de winst een utopie. VELO is dankzij het winnen van de eerste periode wel zeker van het competitietoetje.

Tekst: Roland van der Linden       |    Foto’s: Theo Verbraeken

Al na vijf minuten gingen de Voorschotense handen de lucht in. Martijn Hoogenboom leek buitenspel te staan, maar zijn treffer werd goedgekeurd. De teams gingen daarna een half uur lang gelijk op. Voorschoten’97 gaf weinig weg en kon in de 35e minuut opnieuw scoren. Nu was Derk Reinders de maker van het doelpunt. Vlak voor rust kwam VELO terug in het duel door een treffer van Roderick Meinema.

Meteen na de hervatting kregen beide teams een goede kans. VELO zag een schot over het doel heen gaan en daarna was aan de andere kant Mo Maatoug niet in staat om de Wateringse doelman Jari Puister te verschalken. Er werd in een hoog tempo gespeeld en VELO zag weer een kans verloren gaan. Een strafschop leverde uiteindelijk wel de gewenste gelijkmaker op. Ricky van Mierlo schoot van elf meter de 2-2 binnen.

Beide ploegen ging vol voor de winst en de groengele thuisformatie slaagde in die missie. Melle Rekvelt nam de winnende treffer voor zijn rekening: 3-2. In de slotfase kreeg Nasim el Khiraoui zijn tweede gele kaart, waardoor Voorschoten’97 met tien man kwam te staan. In de stand kwam geen verandering meer.

 

Lees verder
Net binnen