Zaterdag 1B: VUC grijpt laatste strohalm met zege op sv Nootdorp

Op Sportpark Het Kleine Loo deed VUC wat het moest doen. Door de overwinning op sv Nootdorp klom VUC naar een twaalfde positie en kan met een klein wonder volgende week rechtstreekse degradatie nog voorkomen ten koste van sv Den Hoorn.

Tekst: Roland van der Linden

Waar VUC in het duel met sv Nootdorp probeerde rechtstreekse degradatie te voorkomen, vocht de dorpsclub nog om niet in de nacompetitie terecht te komen. Met bijna twintig minuten op de klok opende VUC de score door een fraaie treffer van Djamairo Rigters.

Strafschop

Halverwege de tweede helft kreeg sv Nootdorp een strafschop. Vincent Romeijn (foto) faalde niet vanaf elf meter en bracht de bezoekers langszij. Acht minuten voor het eindsignaal hengelde VUC alsnog de overwinning binnen. Max Otten nam de winnende treffer voor zijn rekening.

Spannend

Dankzij deze zege verkleinde VUC de achterstand op sv Den Hoorn tot drie punten. Het blijft spannend onderin. De pinguins hebben een forse zege nodig op UVS en moeten ook nog hopen op een nederlaag van sv Den Hoorn. sv Nootdorp staat nog op een veilige plek, maar moet op de laatste speeldag HVV en sv Den Hoorn wel voor blijven.

Lees verder