Zaterdag 4e Divisie: FC ’s-Gravenzande speelt duel met twee gezichten

Voor de laatste uitwedstrijd in deze competitie reisde FC ’s-Gravenzande naar Heemskerk om tegen ODIN’59 te spelen. Thuis leverde het, na een spannende en aantrekkelijke wedstrijd een 3-2 overwinning op dankzij doelpunten van Yuri Westhoff, Twan van Meerten en Frank Broos.

Tekst: Jan Hoogenraad     |     Foto’s: Pieter Vermeer

ODIN’59 won wel de eerste periode en heeft dus nog de mogelijkheid om te promoveren via de nacompetitie. Maar de laatste weken loopt het niet zo lekker meer bij de mannen uit Heemskerk, en met de prima wedstrijd van afgelopen zaterdag, 3-1 winst tegen Nieuwenhoorn, in het achterhoofd moet een goed resultaat mogelijk zijn voor de ’s-Gravenzanders. Op de ranglijst is het verschil slechts één puntje. Dat kan toch niet meer fout gaan? Dat dachten de meeste FC ’s-Gravenzande-supporters bij het rustsignaal van scheidsrechter Maarten Joël ter Velde.

ODIN’59 begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam ook op een 1-0 voorsprong. Op de helft van de tegenstander verspeelde FC ’s-Gravenzande slordig de bal en werd Sven Deen aangespeeld. Hij kon vrij doorlopen naar het ’s-Gravenzandse doel en schoot de bal achter Edgar Leerdam: 0-1. Na bijna een kwartier spelen kon Hamza Rahaoui inschieten, maar Edgar Leerdam voorkwam met zijn vingertoppen een grotere achterstand. Maar hierna was het toch hoofdzakelijk FC ’s-Gravenzande dat de aanval zocht en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Uit een verre ingooi van Rick Boers kon Yuri Westhoff inkoppen, maar doelman Joost Meendering tikte te bal over na ruim een kwartier spelen. In de 21e minuut een mogelijkheid voor Roy van Beek, zijn schot was nog niet eens zo erg hard, maar stijf langs de paal verdween de bal in het doel: 1-1. Enkele minuten later een overtreding van Michael Stenvers op Yuri Westhoff in het strafschopgebied en ging de bal op de stip. Frank Broos nam de penalty en zorgde voor de 1-2 voorsprong. Na bijna een half uur kwam de stand op 1-3 toen Twan van Meerten vanaf de rand zestienmeter kon uithalen en de ODIN’59-doelman kansloos liet. Kort hierna zag Frank Broos zijn inzet met moeite gepakt worden door de doelman van ODIN’59, Yuri Westhoff probeerde alsnog raak te schieten, maar dat lukte niet. Op slag van rust een hoekschop van Twan van Meerten, die had Angelo Zwirs voor het inkoppen, maar de bal ging over het vijandelijke doel.

Je zou denken, met een 1-3 voorsprong kan er niet zo veel meer fout gaan, maar echt alles ging fout in de tweede helft. FC ’s-Gravenzande was geen schim meer van wat het in de eerste helft liet zien. Na schoten van Hamza Rahaoui en Mounir Mounji, die naast en over gingen, kwam de thuisploeg in de 63e minuut terug tot 2-3. Op aangeven van Sven Deen schoot Hamza Rahaoui raak. Vier minuten later was het weer Hamza Rahaoui die, ook weer na voorbereidend werd van Sven Deen, de stand op 3-3 bracht. Na geklungel in de ’s-Gravenzandse defensie zorgde invaller Taye Lee voor de 4-3 voorsprong voor de thuisploeg.

In de 77e minuut maakte Pascal Broch in het strafschopgebied een overtreding op Mart Willemse, met als gevolg een terechte penalty. Sven Deen was er verantwoordelijk voor dat de 5-3 stand op het scorebord kwam te staan. FC ’s-Gravenzande probeerde in de slotfase nog wat terug te doen, maar een inzet van invaller Nick Ruigrok werd door de doelman gestopt en een schot van Frank Broos kwam recht in de handen van ODIN’59-doelman Joost Meendering.

FC ’s-Gravenzande speelde een wel heel zwakke tweede helft, tot grote teleurstelling van de meegereisde supporters. Kloetinge werd, ondanks de 4-1 nederlaag bij ARC, kampioen omdat ook Capelle het liet afweten door met 3-1 te verliezen van sv Poortugaal.