Vrouwen 2B: Forum Sport handhaaft zich, Die Haghe vecht voor lijfsbehoud

DSVP mag proberen via de nacompetitie de eerste klasse te bereiken. Het slotduel tegen RKAVV eindigde in 0-0. Die Haghe won van ARC en mag zich via het competitietoetje proberen te handhaven. Forum Sport was niet opgewassen tegen kampioen Spirit.

ARC – Die Haghe

De Haagse ploeg van trainer Hans van Heteren (foto) had minimaal een punt nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen.  Die Haghe kreeg het niet cadeau maar kwam na vijftien minuten spelen op voorsprong. Een schot van Chanella Mutsaers werd door de keepster van ARC losgelaten en door Romy Batist in de rebound in het doel gewerkt. Daarna was het de beurt aan Brit de Wit om de 0-2 aan te tekenen.  Vlak voor rust reageerde Die Haghe niet goed bij een afgeslagen bal en scoorde ARC de aansluitingstreffer: 1-2. Na de thee gaven de bezoeksters niets meer weg. Brit de Wit scoorde de 1-3 op aangeven van Romy Batist en ook de 1-4 kwam op naam van De Wit op aangeven van Sanne Janssen. ARC had het laatste woord een scoorde de 2-4. Die Haghe mag zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie om zich alsnog te handhaven.

DSVP – RKAVV

In het duel in Pijnacker bleven de toeschouwers verstoken van doelpunten. DSVP was al zeker van een plek in de nacompetitie daar bracht het 0-0 gelijke spel geen verandering meer in. RKAVV eindigde in de middenmoot.

Forum Sport – Spirit

De Voorburgse vrouwen leverden tegen Spirit een wanprestatie mede door het gemis van diverse speelsters. Het duel ging met 1-8 verloren. Bij een 0-5 achterstand scoorde Sabine Kuilenberg uit een strafschop de eretreffer. Spirit werd door de zege kampioen in de Tweede Klasse B.