Vrouwen 3D (zat): FC ‘s-Gravenzande wint Westlandse onderonsje

Achter kampioen SEP mogen Lyra, sv Den Hoorn en FC ’s-Gravenzande proberen promotie te bewerkstelligen. Lyra versloeg Zwaluwen Vlaardingen en greep de derde periodetitel. Het treffen tussen FC ’s-Gravenzande en sc Monster eindigde in het voordeel van de thuisploeg.

Lyra – Zwaluwen Vlaardingen

Lyra had haar handen vol aan tegenstander Zwaluwen Vlaardingen. In De Lier kwam een benauwde 3-2 zege tot stand. Door de overwinning pakte Lyra de derde periodetitel en mag nu proberen via de nacompetitie te promoveren.

FC ’s-Gravenzande – Sportclub Monster

sc Monster kreeg de eerste mogelijkheden in het duel, maar het was FC ’s-Gravenzande dat uit haar eerste kans scoorde. De bezoeksters bleven goed voetballen en kwamen door een treffer van Jade van Ruijven uit een voorzet van Nance van der Meer op gelijke hoogte. Acht minuten na de doelwisseling kon Van Ruijven uit een hoekschop sc Monster op voorsprong brengen. Tien minuten later was het alweer gelijk en liep FC ’s-Gravenzande, het team van trainer Edwin Arndts (foto) weg naar een wellicht geflatteerde, maar wel verdiende overwinning: 5-2. Vienna Warbout (3x), Femke Sjoerdsma en Sophie van Spronsen scoorden voorde thuisploeg. sc Monster nam in de laatste minuut afscheid van Carlijn van der Sande, die stopt met voetballen.

Ariston’80 2 – FC Rijnvogels 4

De studentes kwamen al snel in het duel op voorsprong na een treffer van Toke Camps. De gelijkmaker van de Katwijkers volgde al kort daarna. In de tweede helft kregen beide teams kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. De bezoeksters trokken uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind.

DSVP 3 – Concordia

In de eerste helft werden de doelpunten makkelijk door Concordia weggeven en kwam het op een 3-0 achterstand. Charley Beckers gaf de stand nog voor de rust een beter aanzien: 3-1. Ook in de tweede helft was Beckers trefzeker. Concordia kreeg nog veel kansen om te scoren, maar DSVP 3 liet de bezoeksters niet verder komen dan de 3-2.

Naaldwijk – Maasdijk

Hekkensluiter Naaldwijk kon niet voor een verrassing zorgen tegen Maasdijk. De streekderby ging met 0-2 verloren, waardoor Naaldwijk bleef steken op één overwinning dit seizoen.