Zondag 1B: TAC’90 kan zich opmaken voor nacompetitie

Op eigen veld was TAC’90 hekkensluiter FC Eindhoven maar net te slim af in een weinig boeiend duel. De formatie van trainer Arie van der Padt zal definitief uitkomen in de nacompetitie. Het gat met koplopers Nemelaer en Kruisland is niet meer te overbruggen.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

In de openingsfase werd TAC’90 twee keer gevaarlijk via Mo el Osrouti, maar FC Eindhoven-doelman Ceylan Cenik kon in beide gevallen redding brengen. Daarna stichtte in de dertiende minuut Rensy Barradas gevaar met een doorbraak. Hij bereikte Kenan Dagsoy, maar zijn schot ging net naast. In dezelfde minuut kwam Mo el Osrouti voor de doelman te staan en wipte de bal over sluitpost heen het doel in: 1-0. De vreugde was van korte duur. Direct na de aftrap speelde Julian Belle een lange bal en kon FC Eindhoven via Angel Kovani op gelijke hoogte komen: 1-1.

In de 38e minuut moest TAC’90-keeper Dion van Wijk handelend optreden nadat de vrijstaande Bob Adriaans een schot loste. Twee minuten later beging Nassim Markgraaf een grove overtreding op El Osrouti. Er ontstond een klein opstootje. De gemoederen werden gesust en scheidsrechter Clint van der Heyden toonde slechts geel aan de speler van FC Eindhoven. De rust werd bereikt met de 1-1 stand op het scorebord.

Rood

Twee minuten na de hervatting gaf Dagsoy van rechts voor, maar de bal ging via het scheenbeen van Barradas net naast. Even later was het wel raak voor TAC’90. Nu was Barradas de aangever en kopte Randall Labordus de bal in de touwen. In de 58e minuut kwamen de Brabanders met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Nassim Markgraaf, die Rensy Barradas onderuithaalde.

Met tien man op het veld hield FC Eindhoven goed stand in de laatste 20 minuten. Een schot van Dagsoy ging over het doel heen in de 72e minuut. Met nog 5 minuten te spelen moest Angel Kovani het veld verlaten. De speler van de bezoekers had een zwaar gekneusde enkel. Het laatste wapenfeit was voor FC Eindhoven. In de blessuretijd schoot aanvoerder Abdelauoli net over het doel heen: 2-1.